Zonnepanelen op je dak in 2021? Nog altijd interessant!

Zonnepanelen op je dak zijn in de eerste plaats een positieve investering in de toekomst.

Door de afschaffing van de terugdraaiende teller ontstaat de indruk dat zonnepanelen financieel niet meer interessant zijn. Maar niets is minder waar!

Toon en Sofie besparen jaarlijks 370 euro dankzij zonnepanelen

Toon en Sofie hebben drie kinderen. Ze hebben een jaarverbruik van 3.500 kWh elektriciteit. Om dit verbruik te dekken, is een installatie van 10 zonnepanelen interessant. De prijs voor een degelijke installatie bedraagt 3.500 euro na aftrek van de Vlaamse premie.

Zonder zonnepanelen bedraagt de elektriciteitsfactuur voor dit gezin 910 euro per jaar. Met zonnepanelen zakt de rekening met 40% naar 540 euro. Een jaarlijkse besparing van 370 euro. Na 9 jaar zijn de zonnepanelen zo terugverdiend.

Thuisbatterijen zijn dankzij de huidige premie meestal ook rendabel. Thuisbatterijen betekenen een extra besparing op jouw energierekening bovenop je zonnepanelen.

Doe mee met Zonneregio Kempen!

Ook zonnepanelen op jouw dak? De Kempense burgercoöperatie Campina Energie organiseert Zonneregio Kempen: onafhankelijk deskundig advies op maat in combinatie met een gunstige prijs voor zonnepanelen. Meer dan 1.300 Kempenaren schreven zich al in.

Surf naar www.zonneregiokempen.be en boek vrijblijvend een telefonische afspraak of online videogesprek. Geen internet? Je kan ons ook bereiken via 014 94 40 41.

Schrijf je in voor de online infoavonden

Zonneregio Kempen organiseert online infoavonden over zonnepanelen, thuisbatterijen en eenvoudige manieren om je direct verbruik te verhogen. De infoavonden zijn gratis. Inschrijven kan via www.zonneregiokempen.be/infoavond.html.

  • – donderdag 22 april om 20u: Zonnepanelen plaatsen in 2021 – nog steeds interessant!
  • – donderdag 20 mei om 20u: Hoe je eigenverbruik verhogen?
  • – donderdag 10 juni om 20u: Zonnepanelen plaatsen in 2021 – nog steeds interessant!
  • – donderdag 8 juli om 20u: Hoe je eigenverbruik verhogen?
  • – donderdag 5 augustus om 20u: Zonnepanelen plaatsen in 2021 – nog steeds interessant!

Na inschrijving, ontvang je een link met praktische informatie.

Zonneregio Kempen draagt bij aan de doelstelling van Kempen2030, het streekproject met de ambitie om 40% CO2 te besparen tegen 2030 in alle Kempense gemeenten. Heb jij ook een klimaatproject dat bijdraagt aan Kempen2030? Contacteer ons via kempen2030@iok.be en wij zetten jouw project in de kijker.

Gepubliceerd op dinsdag 9 mrt 2021 om 14:33

Thema's