Woon- en Energieloket - wijzigingen premies

Vanaf 1 april 2024 wordt de EPC-labelpremie geïntegreerd met de Mijn VerbouwPremie. Aanvragen zullen niet langer via Fluvius verlopen, maar digitaal via het Vlaamse aanvraagformulier.

De verhoogde bedragen zijn vanaf dan van toepassing voor aanvragers uit de laagste inkomenscategorie. Nu is dat enkel voor beschermde afnemers. Ben je geen beschermd afnemer, maar behoor je wel tot de laagste inkomenscategorie? Dan wacht je beter tot na 1 april met je aanvraag van de EPC-labelpremie!

Sloop- en heropbouwpremie

Heb je geen recht op het 6%-BTW-tarief bij een sloop- en heropbouw? Dan heb je recht op de Vlaamse sloop- en heropbouwpremie van 10.000 euro. Deze premie is permanent verlengd door de Vlaamse Regering. Voorwaarde is wel dat asbest bij sloop in kaart werd gebracht en selectief afgevoerd. De nieuwe woning mag ook niet worden aangesloten op het aardgasnet.

Meer info

Heb je nog vragen over deze of andere premies? Of wil je hulp bij het aanvragen van premies? Maak een afspraak bij het woon- en energieloket via de onthaalbalie in het gemeentehuis (014 65 67 04).

De materie rond wonen, renoveren en (energie) besparen is complex, maar belangrijker dan ooit. We beseffen dat veel mensen de weg daarin kwijtraken. Daarom stapte onze gemeente in het project ‘woon- en energieloket’. Daarmee halen we advies en hulp op jouw maat naar het gemeentehuis van Ravels. Zo kun je vlakbij huis met een medewerker van Energiehuis Kempen rond de tafel zitten om jouw specifieke situatie te bespreken. Je krijgt er antwoorden op je vragen over energiepremies, energieleningen, energieleningen aan 0 % voor sociale doelgroepen, EPC, digitale meters... 

Enkel op afspraak

Om voldoende tijd te nemen om je dossier te behandelen, kun je enkel op afspraak terecht bij het woon- en energieloket. Je kunt een afspraak maken via de website https://www.duurzaamwonen.be/contact of bel naar het onthaal van het gemeentehuis (014 65 67 04) als je zelf geen online afspraak kunt maken. Een afspraak duurt, afhankelijk waarvoor je wil langskomen, 20 minuten (voor advies, info of begeleiding) of 1 uur (voor het indienen van een premie of lening).

Om jouw situatie correct te beoordelen, breng je best zo veel mogelijk documentatie mee. Bundel dit alles overzichtelijk, zodat er tijdens het gesprek doelgericht te werk kan worden gegaan.

Gepubliceerd op maandag 13 nov 2023 om 11:16