Woon- en Energieconsulent

Wil jij inwoners uit de Kempen op maat begeleiden bij hun woon- en energievragen?

Als woon- en energieconsulent help je inwoners uit 25 Kempense gemeenten met hun vragen rond wonen en energie:

 • Enkele dagen per week help je inwoners tijdens loketmomenten op afspraak in de gemeentehuizen van ongeveer 5 gemeenten met hun vragen rond wonen en energie. Je helpt mensen bijvoorbeeld met het invullen van hun premieaanvragen of het aanvragen van een ‘Mijn VerbouwLening’. Je beantwoordt vragen omtrent bouwen/verbouwen, huren/verhuren, sociaal en betaalbaar wonen, … Voor gespecialiseerd advies verwijs je door naar de juiste dienstverlening.
 • Binnen de lokale besturen waar je loketwerking voorziet, leg je contacten met betrokken diensten (dienst omgeving, onthaal, …) om een vlotte doorverwijzing van burgers te verzekeren.
 • Samen met je collega’s van het Energiehuis beantwoord je vragen van inwoners telefonisch en per mail. Eén dag per week zijn alle collega’s samen aanwezig in het IOK-kantoor voor overleg en uitwisseling. Op andere dagen wanneer je geen loketwerking in een gemeente doet, is er mogelijkheid tot thuiswerk.
 • Je volgt veranderingen omtrent ondersteuningsmogelijkheden en wetgeving in verband met wonen en energie op in samenwerking met je collega’s. Hierover communiceer je vlot richting inwoners door voorbeeldartikels op te maken voor gemeentelijke infobladen, websites en sociale mediakanalen.
 • Je bent back-up voor de administratie van de kredietdossiers van de ‘Mijn VerbouwLening’ die door het Energiehuis wordt uitgereikt.
 • Je werkt samen met een 10-tal gedreven collega’s van het duurzaamheidsteam aan de doelstellingen van het Energiehuis en Kempen2030.

Over Energiehuis Kempen en Kempen2030
Het Energiehuis Kempen is in volle uitbouw en heeft tot doel om de woon-en energieloketten van 25 gemeenten in de Kempen te versterken en de inwoners te helpen met al hun vragen in verband met energie en woningrenovatie.

De werking van het Energiehuis past binnen het bredere Kempen2030-streekproject over klimaat. Het project heeft als doel om minstens 40% CO2-uitstoot te besparen tegen 2030 en onze regio weerbaar te maken tegen de gevolgen van klimaatverandering. Het duurzaamheidsteam van IOK coördineert het project.
Ontdek meer op onze website: www.kempen2030.be

Je profiel
Met een passie voor energie en duurzaamheid en een basiskennis over energiezuinig bouwen en verbouwen, ben je gebeten om mensen te helpen bij hun woon- en energievragen. Je bent sociaal vlot, empathisch en kan je gemakkelijk aanpassen aan de persoon die je voor je hebt. Collega’s en klanten kunnen bij jou steeds met hun vragen terecht. Je communiceert helder en slaagt erin anderen te enthousiasmeren. Ook schriftelijk trek je je prima uit de slag wanneer je kernachtige teksten en rapporten schrijft. Je bent flexibel om in nood in te springen voor collega’s en bereid één avond per week te werken omwille van avondopening van het loket.

Herken je je in deze profielomschrijving en beschik je over een bachelordiploma of bachelor denkniveau en relevante ervaring? Dan ben jij misschien wel de persoon naar wie wij op zoek zijn!

Wij bieden je

 • een voltijdse of deeltijdse arbeidsovereenkomst van bepaalde duur voor 3 jaar onder contractueel statuut;
 • goede loonvoorwaarden (wettelijke baremaschalen B2 – B6) inclusief maaltijdcheques van 8 euro, ecocheques, hospitalisatieverzekering, groepsverzekering en andere financiële en sociale voordelen;
 • een aangename work-life balance met glijdende werkuren en extra verlof- en feestdagen;
 • een multidisciplinair team met gedreven en enthousiaste collega’s;
 • een afwisselende job binnen een stabiele en groeiende organisatie waar je mee het verschil kan maken en waar je ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen.

Word jij onze nieuwe collega?
We zijn benieuwd naar jouw talent en ervaring, ongeacht je leeftijd, afkomst, genderidentiteit of fysieke beperkingen. Voel je je aangesproken door onze vacature? Aarzel niet en solliciteer ten laatste op 25 september 2021.

Selectieprocedure
We doen een preselectie op basis van CV en motivatiebrief. Slaag je erin ons te overtuigen van je enthousiasme en competenties, dan nodigen we je uit voor een online proef die je van thuis uit kan maken op dinsdag 27 september om 18u of op woensdag 28 september om 14u. Nadien kan nog een selectiegesprek volgen op 6 oktober in de namiddag en een assessment (datum af te spreken).

Meer weten over deze boeiende job?
Neem dan contact op met Gert Druyts, tel. 014 56 42 56. Voor praktische vragen over de selectieprocedure kan je contact opnemen met onze personeelsdienst, tel. 014 56 27 42.