Weg- en rioleringswerken

Werken langs een gewestweg?

Op wegenenverkeer.be (Agentschap Wegen en Verkeer) staat een overzicht per provincie van de wegenwerken op de autosnelwegen en gewestwegen met een grote impact.

Hinder in kaart (Geopunt Vlaanderen) toont een overzicht van wegenwerken die bezig zijn of gepland zijn in de volgende 4 weken. U kunt

  • zoeken op straatnaam of op naam van de gemeente
  • zien of er een wielerkoers, markt, speelstraat, ... of een andere evenement gepland is
  • uw zoekopdracht verfijnen door een bepaalde periode te kiezen, door alleen 'wegenwerken' of een bepaald evenement aan te vinken, ...

Problemen door wegenwerken

  • Bepaalde kleine of middelgrote ondernemingen (kmo's) die door wegenwerken onbereikbaar zijn voor het verkeer, kunnen steunmaatregelen vragen van de Vlaamse en federale overheid om het inkomensverlies te beperken, meer bepaald een hinderpremie.
  • Het is mogelijk dat uw woning of wagen bij wegenwerken schade heeft opgelopen. Dan kunt u daarvoor eventueel een schadevergoeding aanvragen. Dat kan ook in geval van lichamelijke schade.

 

Werken door nutsmaatschappijen? 

Nutsmaatschappijen (gas, elektriciteit, water, telefoon, internet of straatverlichting) voeren regelmatig noodzakelijke aanpassings- en uitbreidingswerken uit op het openbaar domein. Deze werken worden steeds uitgevoerd in overleg met het lokaal bestuur. Nutsmaatschappijen verwittigen zélf de omwonenden dat er werken zullen plaatsvinden. Wil je weten welke nutsmaatschappijen er actief zijn in onze gemeente, klik dan verder naar deze pagina! 

Na afloop van de werken controleert de nutsmaatschappij, samen met de technische dienst van de gemeente, of het openbaar domein in zijn oorspronkelijke staat werd hersteld.

Indien er schade ontstaat ten gevolge van werken van nutsmaatschappijen, kun je dit steeds melden aan de technische dienst.

Werken Aquafin

 

Werken langs een gemeenteweg? 

Als lokaal bestuur zetten we in op goede en veilige wegen en op het maximaal zuiveren van afvalwater. Momenteel zijn er werken in de volgende straten:

Contact

Technische Dienst
Nu enkel op afspraak

Adres
Zuid-Heikant 3 , 2381 Ravels

Openingsuren

Vandaag
op afspraak 08:30 tot 12:30
Morgen
op afspraak 08:30 tot 12:30
Alle openingsuren Technische Dienst