Waarvoor compost gebruiken in de tuin in het voorjaar?

Dankzij compostgebruik, loopt de bodemhuishouding van je tuin véél vlotter. Compost zorgt voor een rijke en vruchtbare bodem. Zandgronden met compost drogen minder snel uit en zwaardere gronden, zoals leem en klei draineren net beter dankzij compost.  

Ontdek 4 tuin- (of terras)toepassingen die heel wat profijt beleven aan een composttoediening in het voorjaar:  

 

  • Compost voor een weerbaar gazon 

Had ook jij last van een dor en uitgedroogd gazon tijdens de droge zomers van de voorbije jaren? Ga deze zomer voor een groenere grasmat, met Vlaco-compost. Compost verbetert de waterhuishouding van je bodem, zodat je gras tegen een stootje kan! Als jaarlijkse onderhoudsdosis is het voldoende een dun laagje compost van 0,5 cm over het gazon uit te spreiden. Dat kan perfect in het voorjaar. Enkele regenbuien later zie je de compost nog amper liggen.

Ben je van plan gazon aan te leggen? Dan werk je bij de aanleg best een grote dosis compost in de grond in, een 10 tot 20 cm diep. Je gazon zal er maar liefst 15 jaar profijt van hebben!  

 

  • Vlaco-compost voor een lekkere oogst

In de moestuin kan je jaarlijks ongeveer 5 l/m² compost inwerken. In een nieuwe moestuin en voor groenten zoals kolen, spinazie, prei, sla, selder, peterselie, kervel, courgette, pompoenen, komkommer, meloen, aubergine, paprika, tomaat en aardbei kan je gerust wat meer gebruiken. Veldsla, ajuin, knoflook, erwt, boon, witloof en schorseneer hebben liever minder nutriënten, gebruik dus wat minder compost. Ook de fruitoogst leeft op van een stevige portie Vlaco-compost.

 

  • Vlaco-compost voor prachtige bloemen 

Wist je dat de bloemen in je tuin vaak geen snelwerkende meststoffen nodig hebben? Als de groei geforceerd wordt, worden planten vatbaarder voor ziekten en ongedierte. Met Vlaco-compost geef je hen alles wat ze nodig hebben, wanneer ze het nodig hebben. 

 

  • Moestuin- en kruidenbakken

Geen tuin? Geen probleem! Ook op je terras geniet je met Vlaco-compost van de lekkerste kruiden en de heerlijkste vierkante-metertuintjes. Wist je dat je ook Vlaco-potgrond kan aankopen? Het is een duurzame, lokaal geproduceerd potgrond, waar zo weinig mogelijk veen (eindige grondstof) in verwerkt is.  

 

Gepubliceerd op vrijdag 5 mrt 2021 om 14:16

Thema's