De evenementenwagen

De evenementenwagen bevat alles wat een vereniging of buurtcomité nodig heeft voor een geslaagd evenement. De aanhangwagen kan gebruikt worden als loket en bevat materialen die nuttig zijn voor het organiseren van een activiteit, buurt- of straatfeest (spelmateriaal, vuilnisbakken, muziekinstallatie, een partytent …). 

De gemeentebesturen van Arendonk, Baarle-Hertog, Merksplas en Ravels kochten samen deze aanhangwagen die ze omvormden tot evenementenwagen. Jong artistiek talent Rens Grooten en zijn leerlingen van 3&4 Publiciteit van Talentenschool Campus Zenit zorgden ervoor dat de wagen een blikvanger is voor elk oog.

Voorwaarden

De gemeentebesturen van Arendonk, Baarle-Hertog, Merksplas en Ravels stellen de evenementenwagen ter beschikking aan:

  • diensten van deze gemeenten
  • verenigingen die erkend zijn door één van de deze gemeentebesturen
  • inwoners en scholen van één van deze gemeenten.

Kosten

Voor het ontlenen van de evenementenwagen betaal je € 30,00.

Aanvraag

De evenementenwagen moet aangevraagd worden bij de uitleendienst van de gemeente Ravels. Hij kan ten vroegste zes maanden vóór de gewenste gebruiksdatum aangevraagd worden door gemeentediensten en erkende verenigingen. Inwoners en scholen kunnen de aanhangwagen ten vroegste één maand voor de gewenste gebruiksdatum aanvragen.

Aanpak

De gebruiker zal de evenementenwagen op afspraak afhalen in het werkhuis van de gemeente Ravels, Zuid-Heikant 3, 2381 Ravels, tel. 014 40 19 40. Als de wagen meerdere opeenvolgende dagen voor verschillende gebruikers gereserveerd is, kunnen deze gebruikers afspreken om de remorque bij elkaar af te halen.

Bij aflevering van de aanhangwagen zal een checklist meegeleverd worden zodat de gebruikers en ontleners samen kunnen nakijken in welke staat de remorque en zijn inhoud afgeleverd worden. De checklist dient ondertekend te worden door gebruiker en ontlener, of door beide gebruikers in het geval dat gebruikers de evenementenwagen bij elkaar afhalen.

Meenemen

De gebruiker is verplicht een eigen nummerplaat aan de evenementenwagen te bevestigen. Deze nummerplaat moet overeenkomen met die van de wagen waarmee de wagen vervoerd wordt. Een rijbewijs B volstaat om met de evenemtenwagen te rijden.