Kies je erfgoed!

De gemeente Ravels organiseert in samenwerking met Erfgoed Noorderkempen de wedstrijd ‘Kies je erfgoed!’ Hierbij leggen we het oor te luisteren bij de inwoners en erfgoedliefhebbers in onze gemeente. We roepen je hulp in om het erfgoed van jouw gemeente mee op de kaart te zetten, voor te dragen en zo een stem te geven. Een vergeten traditie, een geliefd dialectwoord, een onbekend en onbemind archiefstuk of een markant figuur … 

Neem het op voor wat volgens jou óók het erfgoed mag zijn van Ravels. Op Erfgoeddag kan iedereen, jong en oud, dan mee stemmen op zijn of haar favoriet. Daarna maken worden de winnaars van Ravels en de andere deelnemende gemeenten (Arendonk, Beerse, Merksplas, Oud-Turnhout, Rijkevorsel en Turnhout) bekend gemaakt.

Werkwijze

In Ravels kan je vanaf vandaag tot en met 3 april jouw geliefde erfgoed (gebouw, landschap, traditie/gebruik, vereniging …) insturen. De cultuurraad maakt daarna uit de populairste inzendingen een shortlist. Op zondag 22 april 2018 van 14.00 tot 17.00 uur zal je dan kunnen stemmen op het erfgoed uit die shortlist. Dat kan in het stemlokaal in het oud-gemeentehuis Poppel of via deze website.

Bekijk het eens vanuit het standpunt van… het erfgoed zelf: het Parlement der Dingen
Begin 2019 organiseert Erfgoed Noorderkempen met de winnaars van elke gemeente het ‘Parlement der Dingen’. In dit parlement laten we het erfgoed zelf aan het woord: wat was de vroegere functie en wat kan de huidige functie zijn? Hoe wil het erfgoed bewaard worden en wat kan het nog betekenen in de toekomst voor iedereen? Een vertegenwoordiger uit elke gemeente probeert dan zo goed mogelijk zijn of haar erfgoed te verdedigen.

Meer nieuws over ‘Kies je erfgoed!’ of het Parlement der Dingen? Volg het online via www.erfgoednoorderkempen.be of www.facebook.com/erfgoednoorderkempen