Speelbos Baetenheide

Speelbos Baetenheide is een bos waar u zo veel mag spelen en ravotten als u maar wilt. Je hoeft zelfs niet op de paden te blijven! Naast spelen kan u in het bos ook gezellig picknicken, wandelen, ontdekken, naar ijverige bijen kijken, kampen bouwen...

Als u door het speelbos wandelt ontdekt u de verschillende troeven: een vaste barbecue met grote picknicktafel, verschillende speeltoestellen (waaronder een gloednieuwe, dubbele kabelbaan), een vogelkijkwand, een waterspeeltuig, houtsculpturen, een poppenkast en echte bijenkasten.Als u goed genoeg zoekt, vindt u misschien wel de mascotte van het speelbos, namelijk Sam de levensgrote vuursalamander.

Het speelbos is voor iedereen toegankelijk. Ontdek het zelf!

Barbecue

Op het centrale plein aan het speelbos staat een vaste barbecue. Deze barbecue mag door iedereen gebruikt worden. Ideaal om gezellig met familie of vrienden te picknicken tijdens uw bezoek aan het bos. Om alles vlot te laten verlopen, kan u best vooraf even het gebruiksreglement lezen.

Uitleenkoffer

Voor het speelbos is er ook een educatieve uitleenkoffer ontworpen. Hiermee kunnen leerlingen op ontdekking gaan in de natuur. De koffer is geschikt voor de oudste kleuters en voor de eerste graad basisonderwijs. De koffer is gratis te ontlenen.

Voorwaarden

Tijdens droge periodes (bosbrandfase oranje of rood) mag de barbecue niet gebruikt worden. De bosbrandfase kan u raadplegen via de link in de rechterkolom.