Vakantieopvang De Hei

Tijd om te rusten, te spelen, te ravotten, een uitstapje te maken, gewoon fijn thuis te zijn... Maar wat duurt de vakantie soms lang! Natuurlijk worden er kampen georganiseerd, is er een speelpleinwerking of kun je beroep doen op een babysitdienst. Maar wat als je kind een mentale beperking heeft en bijzondere zorgen en begeleiding nodig heeft?

In Retie en Merksplas organiseren we in de maanden juli/augustus vakantieopvang, speciaal voor kinderen en jongeren met een mentale beperking van 3 tot 21 jaar. De opvang is open van maandag tot vrijdag van 8.30u tot 16.30u. Per dag kunnen er 15 kinderen deelnemen.

Het aanbod van activiteiten stemmen we af op de diversiteit van kinderen die die dag aanwezig zijn. Een greep uit ons aanbod: samen spelen, knutselen, koken, snoezelen, waterspelen, sport, wandelen, een uitstap... Kortom: spannende en leuke activiteiten - volledig afgestemd op de noden van elk kind.

Kostprijs

De organisatie van deze opvang wordt mogelijk gemaakt door de financiële ondersteuning van de betreffende gemeentebesturen, en is enkel voorbehouden voor kinderen en jongeren vanuit deze gemeenten. Je kind wordt opgevangen door een team van gemotiveerde jobstudenten, ondersteund door de begeleiding vanuit onze voorziening.

Meer info

https://www.mekanders.be/afdelingen/vakantieopvang

E-mail: lieselotte.vanlaarhoven@mekanders.be

Voor wie

Deze vakantieopvang is bedoeld voor kinderen en jongeren bij voorkeur uit volgende gemeentes:

  • Vakantieopvang De Hei te Retie: Arendonk, Dessel, Ravels en Retie
  • Vakantieopvang Boemerang te Merksplas: Baarle-Hertog, Beerse, Hoogstraten, Merksplas, Rijkevorsel en Vosselaar