Eerste vaccins zijn gezet bij de 65-plussers

De vaccinatie van de 65-plussers is gestart! Op donderdag 18 maart 2021 liet Marleen Merkx uit Arendonk haar eerste prikje zetten.

Marleen is 101 jaar en is daarmee één van de oudste die zich liet inenten in het vaccinatiecentrum van Weelde. Ze was blij dat het eindelijk zo ver was. Het was voor haar de eerste stap richting het terug terrasjes mogen gaan doen! 

  • Ben je ouder dan 65 en heb je nog geen uitnodiging ontvangen? Geen nood. Wekelijks gaan er uitnodigingen de deur uit. Er wordt uitgenodigd van oud naar jong en in functie van de beschikbare vaccins. Iedereen krijgt zijn/haar uitnodiging persoonlijk in de bus wanneer hij of zij aan beurt is.
  • Heb je grootouders van 65 jaar of ouder?  Of ben je mantelzorger van iemand in die leeftijdscategorie? Vraag hen even of de uitnodiging voor de vaccinatie goed is aangekomen. Help hen eventueel met het inplannen van de afspraak.
  • Heb je geen familie, vrienden of buren die je naar het vaccinatiecentrum kunnen brengen? Ben je minder mobiel en heb je een beperkt inkomen? Dan kan je een beroep doen op de Minder Mobielen Centrale. Reserveer je rit minimaal 2 dagen vooraf via het Sociaal huis, 014 46 24 00 of sociale.dienst@ravels.be

Voor meer informatie kan je ook altijd terecht in het callcenter van de Eerstelijnszone Kempenland via 014 39 56 56 of neem een kijkje op www.elzkempenland.be.

Let wel: Je kan bij het callcenter enkel terecht voor niet-medische vragen zoals het bevestigen of het eventueel herplannen van je afspraak. Informatie over het vaccin verstrekken zij niet!

Gepubliceerd op donderdag 18 mrt 2021 om 17:00