Hoe geraak ik er?

Met de fiets

  • Ook met de fiets is het vaccinatiecentrum goed te bereiken. Er is een fietsenstalling voorzien vlakbij de ingang van het vaccinatiecentrum 

Met de auto

  • Het vaccinatiecentrum bevindt zich in hal 5 van de vroegere NAVO-hallen in Weelde. Het adres is Geeneinde 54, 2381 Weelde. Er zijn voldoende parkeerplaatsen voorzien tussen hal 3 (testcentrum covid-19) en hal 5 (vaccinatiecentrum). Een steward wijst je de weg op het terrein. 
  • Ben je slecht te been, dan is er een kiss 'n ride zone voorzien voor de ingang van het vaccinatiecentrum. Geef dit aan bij de steward op het terrein als je hiervan gebruik wenst te maken. 

Met het openbaar vervoer

Inwoners van de gemeenten van de Eerstelijnszone Kempenland kunnen tot 1 juli gratis met het openbaar vervoer naar de vaccinatiecentra van Turnhout en Weelde.

Inwoners met een geldig abonnement scannen dit bij iedere op- of overstap aan de gele MOBIB-scanner.

Inwoners zonder abonnement vragen een gratis sms-ticket aan:

  • Via het nummer 4884 met de bestelcode KEMPENLAND op de dag van de vaccinatie.
  • Het antwoordbericht geldt als vervoerbewijs voor 1 heen- en 1 terugreis tussen de woning en het vaccinatiecentrum.
  • Het sms-ticket is enkel geldig op de dag van vaccinatie op vertoon van de uitnodiging of vaccinatiebevestiging. De telecomoperatoren rekenen 0,15 euro voor het verzenden van het sms-ticket. In de vaccinatieperiode kan je met 1 gsm-nummer maximum 4 keer een sms-ticket bestellen, dit kan tegelijk. Inwoners sms’en dan de bestelcode gevolgd door het aantal sms-tickets.

Na 1 juli vervalt dit SMS-ticket.

Er is een (gratis) pendelbus voorzien van de bushalte naar de vaccinatiecentrum in Weelde. Deze blijft wel rijden na 1 juli. 

De dichtstbijzijnde haltes voor het vaccinatiecentrum bevinden zich in de Gemeentelaan (halte gemeentehuis, op 2,5 km van het vaccinatiecentrum, lijn 450) en in de Bredaseweg (halte Zondereigen op 2,7 km van het vaccinatiecentrum, lijn 460). De pendelbus rijdt tot op het terrein van het vaccinatiecentrum, de vrijwilligers rijden heen en weer telkens een lijnbus aan de halte stopt.

Plan je route via www.delijn.be.

Minder Mobielen Centrale

  • Ben je minder mobiel en heb je een beperkt inkomen, dan kun je - minstens twee werkdagen op voorhand - een rit aanvragen bij de Minder Mobielen Centrale van Ravels.
  • Het tarief voor rit heen en terug van het vaccinatiecentrum bedraagt € 10 voor 75-plussers (per enkele rit € 5).
  • Voor meer informatie kun je terecht op het nummer 014 46 24 00 of stuur een e-mail naar sociaal.huis@ravels.be.

Download de mobiliteitsfiche en ontdek hoe je met verschillende vervoersmiddelen in het vaccinatiecentrum van Weelde geraakt.