UiTPAS Kempen

De UiTPAS is een spaar- en voordeelkaart voor cultuur, sport en vrije tijd. De pas is niet enkel geldig in Ravels, maar in alle deelnemende steden en gemeenten in Vlaanderen. Voor elke UiTPAS-activiteit waar je met een UiTPAS aan deelneemt, krijg je één punt op jouw UiTPAS. Als je voldoende punten spaart, kan je die omruilen voor interessante voordelen, zoals een gratis ticket, kortingen of andere cadeaus.

UiTPAS als spaarkaart

De UiTPAS kost je slecht € 5,00 en is in Ravels te koop in de bibliotheek en het gemeentehuis. Je krijgt bij aankoop van de UiTPAS al onmiddellijk een aantal welkomstvoordelen. In Ravels krijg je een gratis zwembeurt én een mok van de gemeente, maar je kan ook onmiddellijk welkomstvoordelen opnemen in de andere gemeenten van UiTPAS Kempen.

UiTPAS als spaar- en voordeelkaart

Voor sommige mensen is de UiTPAS ook een voordeelkaart. Als je recht hebt op een kansentarief, krijg je 80% korting op cultuur-, sport- en jeugdactiviteiten in de regio Kempen bovenop de mogelijkheid om punten te sparen. Een UiTPAS met kansentarief is gratis te verkrijgen bij het sociaal huis.

Een UiTPAS met kansentarief is beschikbaar voor:

  • inwoners die recht hebben op de Verhoogde Tegemoetkoming
  • kinderen en jongeren die verblijven in een instelling van Bijzondere Jeugdzorg op het grondgebied van de betrokken gemeenten
  • inwoners met een schuldoverlast die gekend zijn bij het OCMW
  • personen die verblijven in een LOI of FOI of opvangcentrum voor asielzoekers op het grondgebied van de betrokken gemeenten
  • gezinnen van inwoners met kinderen met een dossier bij OCMW en die gezinsbegeleiding krijgen of gezinnen met kinderen die vanuit OCMW zijn toegeleid naar gezinsbegeleiding
  • inwoners die in begeleiding zijn bij het OCMW maar niet onder de vijf specifieke doelgroepencriteria vallen, doch waarvan de begeleidende maatschappelijk werker de inschatting maakt dat toegang tot de UiTPAS een meerwaarde is omwille van financiële en/of sociale redenen. De maatschappelijk werker heeft daarbij het mandaat om deze inschatting te bepalen op basis van zijn/haar professionele expertise.

Regio UiTPAS Kempen

UiTPAS Kempen is de grootste UiTPAS-regio van Vlaanderen. De deelnemende gemeenten zijn Ravels, Turnhout, Oud-Turnhout, Merksplas, Beerse, Vosselaar, Retie, Dessel, Lille, Mol, Geel, Herentals, Olen, Vorselaar, Grobbendonk, Herenthout, Balen, Meerhout en Laakdal.

Meer weten?

Wil je precies weten waar je UiTPAS Kempen kan gebruiken en welke voordelen je ermee kan verkrijgen? Bekijk het allemaal op uitpaskempen.be.