Uitbaten van een taxidienst

Vergunning voor de uitbating van een taxidienst

Voor het uitbaten van een taxidienst of dienst voor ceremonievervoer hebt u een vergunning voor individueel bezoldigd personenvervoer (vergunning voor het uitbaten van een taxidienst) nodig. De vergunning is voor 5 jaar geldig, in heel Vlaanderen, maar niet in Brussel. De taxivergunning is een unieke vergunning voor verschillende exploitatievormen. Afhankelijk van het type vervoer dat u wil uitvoeren, gelden specifieke voorwaarden.

Meer informatie

Machtiging voor het gebruik van een taxistandplaats

Als je ervoor kiest een standplaatstaxi uit te baten vraag je naast je vergunning ook nog een aparte machtiging aan bij de gemeente Ravels. 

Meer informatie

Bestuurderspas

Vanaf 1/07/2020 moeten alle taxibestuurders verplicht een bestuurderspas op zak hebben. Deze bestuurderspas kan u net als de vergunning voor het uitbaten van een taxidienst en de machtiging voor een standplaats aanvragen via de knoppen onderaan deze pagina. 

Meer informatie

Chiron databank

Exploitanten die een nieuwe vergunning voor individueel bezoldigd personenvervoer hebben (vergunning afgeleverd na 1/1/2020) zijn verplicht om al hun ritgegevens door te sturen naar de Vlaamse Overheid. Deze verplichting geldt vanaf 1/11/2020. Dit kan iedere exploitant doen door gebruik te maken van Chiron, de centrale rittendatabank voor individueel bezoldigd personenvervoer. Op de website van de Vlaamse Overheid vind je meer informatie. 

Meer informatie

Contact

Lokale economie
Nu enkel op afspraak

Adres
Gemeentelaan 60 , 2381 Ravels

Openingsuren

Vandaag
op afspraak 08:30 tot 12:30
Morgen
op afspraak 08:30 tot 12:30
Alle openingsuren Lokale economie