RolMobiel

Dienstverlening RolMobiel

Je hebt problemen om je met een gewone auto te verplaatsen? Het openbaar vervoer gebruiken, lukt niet? Je kan geen beroep doen op Mobitwin? Kortom, je hebt moeite om je te verplaatsen en geraakt niet meer waar je wil. Dan kan je gebruik maken van RolMobiel. Deze dienst brengt je van deur tot deur, zelfs met rolstoel.

Je kan beroep doen op RolMobiel als je een mobiliteitsbeperking hebt en woont in 1 van de 27 steden en gemeenten van het arrondissement Turnhout: Arendonk, Baarle-Hertog, Balen, Beerse, Dessel, Geel, Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Herselt, Hoogstraten, Hulshout, Kasterlee, Laakdal, Lille, Meerhout, Merksplas, Mol, Olen, Oud-Turnhout, Ravels, Retie, Rijkevorsel, Turnhout, Vorselaar, Vosselaar en Westerlo.

Hoe gebeurt het vervoer?

Een chauffeur van RolMobiel haalt je op en brengt je naar de gewenste bestemming. De aangepaste wagens hebben een rolstoellift / oprijramp en een verankeringssysteem waardoor je als rolstoelgebruiker in je rolstoel vervoerd kan worden.

Je kan je gratis laten vergezellen door een begeleider.

Zo wordt een familiebezoek, een raadpleging bij de dokter, een kappersbezoek, het bijwonen van een voorstelling … mogelijk.

RolMobiel rijdt elke dag van 6.30 uur tot 23.00 uur, inclusief zon- en feestdagen. Je kan per rit maximaal 150 km afleggen.

Tarieven

Je betaalt instapgeld en een tarief per kilometer. Dit kilometertarief verschilt voor rolstoel- en niet-rolstoelgebruikers. Het tarief is verschillend naargelang het totaal aantal kilometers. Je betaalt enkel de kilometers die je zelf aflegt. De tarieven worden jaarlijks geïndexeerd. De correcte tarieven kan je terugvinden op de website.

Chauffeurs

Een geëngageerde en sterk gemotiveerde groep chauffeurs staat elke dag klaar om de klanten letterlijk op weg te helpen. Heb je zelf zin om deze taak als vrijwilliger op te nemen? Neem dan contact op met RolMobiel.

Meer info

014 57 24 40 of https://welzijnszorgkempen.be/rolmobiel/