Retroactieve investeringspremie

Retroactieve investeringspremie voor eigenaars van zonnepanelen na afschaffing van terugdraaiende teller

Heeft u een digitale meter, en zonnepanelen geplaatst vóór 2021?  Vanaf 20 juli 2021 en tot en met 19 januari 2022 kunt u uw aanvraag indienen voor de retroactieve investeringspremie voor zonnepanelen.

De aanvraag verloopt via Fluvius, via het digitale loket in Mijn Fluvius. De uitbetaling van de premie gebeurt door het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA).

Wie nu nog een klassieke Ferrarismeter heeft en zonnepanelen plaatste voor 2021, kan de premie tot 6 maanden na de plaatsing van de digitale meter aanvragen (en uiterlijk op 31 december 2025). 

Heeft u een hoog zelfverbruik of past u uw gedrag aan om dat te bereiken en zodoende op een relatief laag elektriciteitsverbruik het nettarief te moeten betalen? Dan kan de digitale meter voor u een financieel voordeel betekenen: het prosumententarief valt immers weg en wie zelf een digitale meter aanvraagt, krijgt een bonus van 100€ bovenop de premie. 

De premie bedraagt maximaal €4360 (+ €100 bonuspremie).

Meer info en alle voorwaarden kan je vinden op: https://www.energiesparen.be/retroactieve-investeringspremie

Je aanvraag doen kan op: https://www.fluvius.be/nl/thema/premies/premies-voor-huishoudelijke-klanten/retroactieve-investeringspremie

Heb je geen toegang tot het internet of heb je hulp nodig? Dan kan je een afspraak maken bij de dienst omgeving.

Gepubliceerd op maandag 13 sep 2021 om 10:51