Vaartstraat 2 - pand zoekt uitbater!

Ongeveer 2 jaar geleden kocht de gemeente Ravels een pand met grond in de Vaartstraat. Dit gebouw, gelegen langs het Kempisch kanaal, biedt talloze mogelijkheden. 

Een ijssalon? Kinderboerderij? Atelier? Ontmoetingsruimte? Streekwinkel? Woonst? Met welk idee loop jij rond? 

Stichting Kempens Landschap en de gemeente Ravels nodigen geïnteresseerde partijen uit om voorstellen in te dienen voor de invulling en herbestemming van de woning met grond, gelegen Vaartstraat 2 in Ravels.

Het doel is om innovatieve, duurzame en maatschappelijk relevante ideeën te verzamelen die passen binnen een lokaal kader. We zullen een erfpachtovereenkomst opstellen voor een periode van 66 jaar.

Informatie over het pand

  • bouwjaar: 1932
  • bebouwde opp.: 194m2
  • De woning in de Vaartstraat is een zonevreemde woning, wat wil zeggen dat de zonevreemde basisrechten gelden voor deze woning. De woning mag gerenoveerd worden en het volume van de woning zou kunnen worden uitgebreid tot 1000 m³, wanneer hiervoor een vergunning wordt aangevraagd. Op deze plek streven we naar het creëren van een levendig ontmoetingspunt. Deze activiteit dient ondergeschikt aan het wonen te worden uitgebaat, dus het is toegelaten (en zelfs verplicht) om bij de zaak te gaan wonen.

    Meer informatie over de zonevreemde basisrechten kan u hier terugvinden: https://omgeving.vlaanderen.be/nl/decreten-en-uitvoeringsbesluiten/zonevreemd/woning-zonevreemd  

    Meer informatie over renoveren kan u hier terugvinden: https://www.duurzaamwonen.be/

  • alle nutsvoorzieningen aanwezig
  • mogelijke landschapsparking aan de achterzijde van het terrein

Wij zijn op zoek naar ideeën om een nieuwe en tevens duurzame toekomst te geven aan dit gebouw. Alle ideeën zijn welkom! 

Bezichtiging pand

Zou je graag het gebouw en grond willen bezichtigen? Neem dan contact op met het gemeentebestuur via info@ravels.be

Interesse?

Kempens Landschap beheert in opdracht van het gemeentebestuur dit dossier.

Aanvragers dienen een gedetailleerd businessplan op te stellen waarin zij hun visie en plannen (voor eventuele verbouwingen) uiteenzetten.

Je kan je kandidaatsdossier indienen tot en met 30 mei 2024 via info@kempenslandschap.be. Nadien worden alle voorstellen tezamen met het bestuur besproken. 

Mocht je nog vragen hebben of zou je graag de plannen willen zien, neem je ook best met hen contact op! 

Meer informatie: 

Stichting Kempens Landschap
Peredreef 5
2580 Putte
Telefoon: 015 - 22.82.33
E-mail: info@kempenslandschap.be
http://www.kempenslandschap.be

n