De Pamperkas: doneer en help andere ouders!

13% van de kinderen groeit op in armoede. Dit betekent dat zij niet of onvoldoende beschikken over essentiële benodigdheden om zorgeloos op te groeien. Van gezonde voeding tot verwarming, maar ook luiers.

In Ravels dragen we solidariteit hoog in het vaandel, daarom starten we een initiatief om jonge gezinnen een steuntje in de rug te geven: de Pamperkas.

Jouw hulp komt van pas

We weten dat luiers een aanzienlijke kostenpost kunnen zijn voor gezinnen die financieel geen overschot hebben. Daarom zamelen we luiers in om deze gezinnen te ondersteunen met luierpakketten. Kinderen groeien snel wat betekent dat er wel eens Pampers op overschot achterblijven in verschillende maten. Liggen er bij jou ook ongebruikte luiers in de kast waar je niets meer mee van plan bent? Gooi ze niet weg! Jouw donatie kan het verschil maken voor een gezin in nood.

Waar en hoe kan je luiers doneren?

Je kunt je ongebruikte Pampers eenvoudig doneren aan de Pamperkas. Alle scholen in Ravels hebben zo’n kast. (Onderaan de pagina vind je een foto)

Het principe is simpel: je brengt je ongebruikte luiers naar een van de inzamelpunten. Als je niet direct ziet waar de kast staat, kan je het altijd even navragen. Na je donatie worden de luiers zorgvuldig op maat gesorteerd. Waarna ze samengevoegd worden tot pakketten van 20 stuks die beschikbaar zijn voor gezinnen die ze goed kunnen gebruiken.

Wie kan luiers ontvangen?

Alle Ravelse gezinnen met jonge kinderen kunnen een pakket van 20 luiers kopen bij 't Wee(I)nkeltje. De prijs per pakket is 1 EUR.
Je komt in aanmerking als je voldoet aan één van deze voorwaarden:

  • je hebt recht op een verhoogde tegemoetkoming
  • je bent houder van een Uitpas Kansentarief
  • je hebt een doorverwijsbrief van één van de sociale partners zoals het Sociaal Huis, Kind & Gezin, dienst kinderopvang...

Jouw bijdrage maakt het verschil!

Met jouw hulp kunnen we ervoor zorgen dat geen enkel gezin in Ravels zich zorgen hoeft te maken over de kosten van luiers. Jouw donatie, hoe klein ook, kan een groot verschil maken voor een gezin dat het financieel moeilijk heeft.

Samen bouwen we aan een toekomst waarin elk kind de basisbenodigdheden krijgt die het verdient!

Gepubliceerd op vrijdag 5 apr 2024 om 09:00

Thema's