Paasbloemen in volle bloei!

Nu Pasen nadert, is er geen mooier moment om te genieten van de weelderige bloei van de prachtige narcissen en krokussen in onze gemeente. Eind vorig jaar staken verschillende verenigingen de handen uit de mouwen om op diverse plaatsen in de gemeente bloembollen te plaatsen.

En het resultaat mag zeker gezien worden!

Natuurbegraafplaats Ravels

Ook op de natuurbegraafplaats in Ravels doet de lente haar intrede en transformeert deze serene plek in een levendig en kleurrijk schouwspel. Een overvloed aan narcissen siert het grasveld rondom de graven en paden. De levendige gele kleur vormt een opvallend contrast met het frisse groen van het omringende gras en de bomen die langzaam ontwaken na de winter. Het is niet alleen mooi om te zien, maar het herinnert ons er ook aan dat Pasen symbool staat voor nieuw leven en een frisse start.

Sinds de opening van de natuurbegraafplaats op 1 januari 2023 vonden er 11 asbegravingen en 3 asverstrooiingen plaats op de natuurbegraafplaats aan de Raaftuinweg in Ravels. Voor inwoners van Ravels is het uitstrooien van assen of het begraven van een biologisch afbreekbare urne in de natuurbegraafplek gratis. Wie niet in Ravels woont, betaalt een vergoeding van 250 euro.

Op een natuurbegraafplaats is het gebruik van natuurlijke materialen een vereiste. Daarom worden er geen traditionele grafstenen geplaatst, maar wel prachtige vlindergedenktekens. Deze kleurrijke vlinders mogen gedurende een periode van 6 maanden op de locatie van asverstrooiing of asbegraving blijven staan. Na deze periode zullen ze worden verplaatst naar de wand. Op deze betoverende vlinders staan de naam, geboorte- en overlijdensjaar van de geliefde overledene.

De bloemen die het gemeentebestuur op de natuurbegraafplaats heeft geplant, bieden voor de nabestaanden een bron van troost en hoop. Ze symboliseren niet alleen de tijdelijkheid van het leven, maar ook de blijvende schoonheid en kracht van de natuur om ons heen. Het is een tijd om te koesteren wat er is, om te herinneren wat is geweest, en om te hopen op wat nog zal komen.

Zelfs te midden van verdriet en verlies, bloeit het leven voort. Als bestuur streven we naar goede zorg voor de begraafplaatsen en het daarmee gepaard gaande respect voor alle overledenen.

We wensen al onze inwoners een zalig Pasen!

Wil je meer informatie over natuurbegraven, neem dan contact op met de dienst Bevolking via 014 65 67 04 of bevolking@ravels.be.

Gepubliceerd op donderdag 28 mrt 2024 om 10:02