Overhandiging laptops aan de leerlingen van het 5de leerjaar

Voor de leerlingen van het 5de leerjaar startte het schooljaar nog net iets specialer dit jaar. Zij kregen vandaag allemaal een laptop uit handen van de schepen van onderwijs mevrouw Carine Couwenberg. Voorwaarde is wel dat je les volgt in één van volgende Ravelse basisscholen.

Dit jaar heeft het gemeentebestuur 175 laptops aangekocht voor een totale waarde van 110.000 EUR om de leerlingen van het 5de leerjaar van een vliegende start te voorzien.

Digitale vaardigheden 

Digitale vaardigheden zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. De mate waarin kinderen van jongs af aan meegenomen worden in de digitale wereld bepaalt mee hun toekomst.

Het bestuur wil met het project ‘Ravels Digitaal’ een inhaalbeweging maken op vlak van digitalisering van leren en lesgeven in het leerplichtonderwijs. Daarom krijgen de leerlingen van het 5e leerjaar een laptop. Die kunnen ze zowel op school als thuis gebruiken en hoeven ze niet meer terug te geven. Volgend jaar nemen ze hun laptop mee naar het 6e leerjaar en ontvangen de leerlingen die dan naar het 5e gaan een nieuw exemplaar. Zo werken we met een doorschuifsysteem. De laptop blijft eigendom van de leerling zodat hij ook zeker van pas zal komen wanneer de leerling de overstap maakt naar het secundair onderwijs.

Toelage

Ouders van kinderen geboren in °2010 en °2011 die geen basisonderwijs kunnen volgen in Ravels omwille van medische redenen of omwille van het volgen van buitengewoon onderwijs, kunnen een toelage aanvragen in het kader van het project ‘Ravels Digitaal’. Om een toelage aan te vragen, dient de aanvrager een inschrijvingsbewijs van de school, zorginstelling of voorziening aan te leveren. De toelage dient aangewend te worden voor de aankoop van ICT-materiaal voor het kind of voor hulpmiddelen om de communicatie van het kind te versterken of verder te ontwikkelen. Hiervoor dient de ouder(s) een verklaring op eer te ondertekenen. Je vindt meer informatie via https://www.ravels.be/toelage-kind-digitaal.

Gepubliceerd op vrijdag 9 sep 2022 om 03:00