Oproep voor plattelandsbewoners met goesting om mee te doen en denken!

Wist je dat er in jouw gemeente zoiets als plattelandssubsidie bestaat en dat die LEADER heet?

Misschien lijkt dat droge kost, maar daarachter gaan projecten en een pot geld schuil waarmee we, samen met jullie, kunnen werken aan het versterken van ons Antwerpse platteland.

In 2023 beginnen we met een vers gevulde portemonnee om te werken aan nieuwe, zeer actuele thema’s. Hoe we dat het beste doen horen we heel graag van jou.

We werken binnen drie ruime, door Vlaanderen vastgelegde thema’s: 1) Leefbare dorpen; 2) Landschap en biodiversiteit; 3) Landbouwverbreding, korte keten en biomassa.

Wat is er rond deze onderwerpen nodig in jouw dorp? Wat gaat er goed en wat kan er beter? Loop je al een tijdje rond met een idee maar heb je geen idee hoe eraan te beginnen? Misschien heb je wel wat kennis of ervaring binnen een bepaald thema die je wil inzetten voor jouw omgeving.

In januari organiseren we per LEADER-gebied een bijeenkomst. Wat gaan we doen? We leggen uit wat LEADER is en wat er kan, we laten kansen en uitdagingen voor het gebied zien en we zetten uiteen op welke manieren jij kan bijdragen en mee prioriteiten kunt bepalen. Bovendien kun je er gelijkgestemden ontmoeten én krijg je de kans om actief bij te dragen aan de strategie die voor elk van de LEADER-gebieden* gaan uitwerken. Na elke sessie kun je napraten onder het genot van een drankje en een hapje.

Interesse gewekt?

Deelname is gratis, we vragen je wel om in te schrijven.

Inschrijven kan op www.leaderprovincieantwerpen.be/kalender

Praktisch

LEADER Kempen OOST - 17 januari 2023 – 19u

Locatie: Tabloo, zaal Alfa en Bta, Gravenstraat 3, Dessel

Contact: Kim Van Breda – kim.vanbreda@rurant.be

Wat is LEADER?

LEADER is een Europees subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling. LEADER staat voor plattelandsontwikkeling van onderuit en voor samenwerken aan vernieuwende projecten die bijdragen aan een duurzaam en leefbaar platteland. Dat realiseren we met een Lokale Actiegroep (LAG): mensen die in de regio zelf wonen of actief zijn, en (de behoeften van) de streek goed kennen. Voor elk gebied mag de LAG mee bepalen hoe de thema’s ingevuld worden.

In de provincie Antwerpen zijn drie LEADER-gebieden. Meer info over LEADER en goedgekeurde projecten, waaronder De Groene Wij, vind je op onze website: www.leaderprovincieantwerpen.be

Gepubliceerd op donderdag 15 dec 2022 om 15:30