Operatie Proper - uitreiking cheque

Op dinsdag 14 november stonden de leerlingen van "de kleine wereld" te trappelen van ongeduld. Zij mochten hun cheque in ontvangst nemen. De school werd beloond voor hun inspanningen rond "Operatie Proper" van Mooimakers.

Operatie Proper is een beloningssysteem van Mooimakers in samenwerking met de Kempense gemeenten en IOK Afvalbeheer. Aan de start van het project dienden de deelnemers een actieplan tegen zwerfvuil in, en hiermee gingen ze het hele schooljaar aan de slag. Zo hielden ze bijvoorbeeld maandelijks de (school-)omgeving proper, stimuleerden ze om afval correct te sorteren en organiseerden ze themalessen rond afval en zwerfvuil. Elke maand rapporteerden ze over hun acties en op het einde van het schooljaar dienden ze een eindrapport in.

De kinderen van de scholen verwijderden het afval van hun schoolterrein en in de omgeving van hun school. Zo eindigen ze niet alleen met een mooie school, maar ook met een cheque. Want een mooi engagement verdient een mooie beloning!

Om hen te bedanken voor hun inspanningen, mag "de kleine wereld" een mooie cheque ter waarde van 825,00 EUR in ontvangst nemen. 

Meer info: https://mooimakers.be/educatie/operatie-proper

Gepubliceerd op donderdag 16 nov 2023 om 01:00