Opening Rap op Stapkantoor

Op dinsdag 28 september 2021 vindt de officiële opening plaats van het Rap op Stap kantoor in het Sociaal Huis van Weelde. Iedereen die wil, kan een kijkje komen nemen vanaf 18.30 uur tot 20.00 uur.

Wat is “Rap op Stap”  

Rap op Stap is een laagdrempelig reisbemiddelingskantoor voor mensen met een beperkt budget. Sommige mensen zijn niet aangesloten bij een sociale of culturele organisatie en de stap zetten om er lid te worden is soms te groot. Anderen vinden moeilijk de weg naar een reisbureau of springen er niet zomaar binnen, dikwijls om financiële redenen. Sommigen zitten met de vraag of een vakantie of een uitstap wel haalbaar en betaalbaar is ? Net daarom bestaat RAP OP STAP ! Men hoeft geen lid te zijn en men hoeft geen afspraak te maken. Je stapt gewoon naar binnen!  De deur staat gewoon open , iedereen is er welkom !

 

Voor wie?

Mensen met een laag inkomen, een kleine uitkering, een verhoogde tegemoetkoming of mensen in schuldbemiddeling. Deze mensen kunnen van een korting genieten om op vakantie of uitstap te gaan. Beschik je over een recent attest voor Verhoogde Tegemoetkoming? Moet je zien rond te komen met een leefloon? Of word je door het Sociaal Huis begeleid in het afbetalen van schulden of zit je in budgetbegeleiding? Werk je in een beschutte of sociale werkplaats of maatwerkbedrijf? Of meen je omwille van je laag inkomen aanspraak te kunnen maken op het aanbod van Rap op Stap? Dan kun je met je vrijetijds- of vakantie-ideeën terecht bij één van de vrijwillige medewerkers.

 

Locatie?

Sociaal Huis, Dreef 19, 2381 Ravels

 

Openingsuren kantoor?

Elke tweede en laatste dinsdag van de maand van 17.00 uur tot 19.00 uur (vanaf 12 oktober 2021 operationeel)

Het RAP OP STAP KANTOOR in Ravels is maar mogelijk geworden dankzij IEDEREEN VERDIENT VAKANTIE (een dienst van toerisme Vlaanderen), het lokaal bestuur Ravels en welzijnsschakel Ravels. Deze laatste heeft hiervoor het initiatief genomen en zal zorgen voor het openhouden van dit kantoor.

Meer informatie kan men ook vinden op www.iedereenverdientvakantie.be.

Gepubliceerd op dinsdag 14 sep 2021 om 11:42

Thema's