Gemeentediensten werken achter gesloten deuren

Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, werken alle gemeentediensten (gemeentelijke administratie, technische dienst en OCMW) achter gesloten deuren.

De dienstverlening naar de burger blijft centraal staan, maar zal zoveel mogelijk telefonisch, via e-mail of via videoconferentie verlopen. De draaideur van het gemeentehuis blijft dicht. De onthaalbalie zal tijdelijk niet meer bereikbaar zijn voor niet-dringende zaken zoals bijvoorbeeld het ophalen van hondenpoepzakjes of PMD-zakken. We vragen je om niet-dringende afspraken even uit te stellen.

Moet je zelf een document binnenbrengen? Deponeer dit dan in de brievenbus naast de draaideur van het gemeentehuis of stuur het op per post.

Indien je toch fysiek langskomt, zullen wij jouw gegevens registreren en 14 dagen bewaren in het kader van contacttracing.

Ken je ons digitaal loket al op www.ravels.be? Bij het digitaal loket kan je terecht met al je vragen om informatie en/of diensten van de gemeente. Je kan het digitaal loket vergelijken met het echte loket in het gemeentehuis. Alleen ben je door dit digitale loket niet gebonden aan de openingstijden van het gemeentehuis en kan je er dus 24 uur per dag terecht. Vind je je vraag niet terug in het digitaal loket? Neem dan contact op met de onthaalbalie bij voorkeur via e-mail of telefonisch via 014 65 67 04.

Hoe bereik ik welke dienst?

 • Dienst Burgerzaken
  • Voor alle specifieke vragen mail je naar bevolking@ravels.be
  • Voor zeer dringende vragen bel je naar 014 65 67 04
 • Dienst Omgeving (bouw- en milieudienst)
  • Voor alle specifieke vragen mail je naar bouwdienst@ravels.be of milieudienst@ravels.be
  • Voor zeer dringende vragen bel je naar 014 65 49 01
  • Analoge dossiers dienen in een gesloten envelop in de brievenbus te worden gestopt of per post verzonden te worden.
 • Dienst Vrije Tijd
  • Voor alle specifieke vragen mail je naar vrije.tijd@ravels.be
  • Voor zeer dringende vragen bel je naar 014 65 48 65.
 • Technische dienst

Sociaal Huis

Ook het Sociaal Huis werkt op afspraak. Uiteraard kan iedereen hier nog altijd terecht voor alle vragen, maar maak even een afspraak alvorens je langskomt. Dit kan via sociaal.huis@ravels.be of via 014 46 24 00.

Bibliotheek:

De bibliotheek blijft voorlopig geopend. Houd hier ook rekening met de afstandsregels en zet je mondmasker op.

Recyclagepark

Het recyclagepark blijft geopend.

Zwembad

Het zwembad is open onder voorwaarden.

De Wouwer/gemeentezalen

Gemeenschapscentrum De Wouwer, maar ook alle andere gemeentezalen worden gesloten. Alle geplande reservaties worden kosteloos geannuleerd en alle huurders zullen hierover een e-mail ontvangen. Ook de indoor gemeentelijke sportinfrastructuur wordt gesloten (behalve voor sportkampen en lessen lichamelijke opvoeding).

We vragen je nogmaals om niet-dringende zaken uit te stellen. Heb je twijfels, of heb je nog vragen? Gelieve dan via e-mail of telefonisch (014 65 67 04) contact op te nemen.

Wij begrijpen dat dit een moeilijke maatregel is, maar iedereen moet zijn steentje bijdragen om de verspreiding van het virus te beperken. Stay safe!

Gepubliceerd op donderdag 12 nov 2020 om 12:56

Thema's