Nieuwe infoborden speelterreinen Ravels

Onlangs plaatste de gemeentelijke technische diensten nieuwe infoborden aan alle speelterreinen van Ravels. De bestaande borden waren dringend aan vervanging toe omdat belangrijke gegevens op het bord niet meer zichtbaar waren.

Het was ook meteen hét uitgelezen moment om ze te onderwerpen aan een fikse opfrisbeurt in de nieuwe huisstijl van de gemeente. 

“Het is belangrijk dat al deze speelplekken goed zichtbaar zijn. Door het plaatsen van kindvriendelijke borden maken we niet alleen duidelijk dat er een speelplek is waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen maar manen we tegelijkertijd de weggebruikers ook aan om extra voorzichtig te zijn in deze omgeving“ zegt burgemeester Walter Luyten.

Naast de vermelding dat vuur maken verboden is, afval in de afvalbak hoort en brommers niet toegelaten zijn, werd er bijkomend op vermeld dat honden aangelijnd dienen te worden op het speelterrein. Hoe lief je hond ook is, het is heel belangrijk dat honden, hoe groot of klein ze ook zijn, aan de leiband blijven. Dit zowel voor andere bezoekers als voor zichzelf. 

Daarnaast hoort het kakje van je trouwe viervoeter in het zakje. De speelterreinen mogen niet veranderen in een uitlaatgebied.

“Toen ik hoorde dat kinderen worden afgeremd in hun spel door loslopende honden en de hondenpoep die op het speelterrein wordt achtergelaten, vond ik dat we het daar niet konden bij laten”, zegt Patrick Van den Borne, schepen van jeugd “Met deze nieuwe infoborden willen we baasjes wijzen op hun verplichtingen”.

De kindvriendelijke borden zijn sensibiliseringsborden.  Ze zullen er niet alleen mooi uitzien, maar zullen ook helemaal passen in de huisstijl van de gemeente Ravels.

Met de zomer in het vooruitzicht hopen we dat er veel gebruik zal gemaakt worden van de speelterreinen. Buitenspelen is gezond en een goede uitlaatklep!  De mooiste herinneringen van een kind en ook de strafste verhalen zijn vaak gelinkt aan het ravotten in de tuin, op het speelpleintje of in de natuur. 

We wensen alle kinderen alvast een prachtige zomervakantie en veel buitenspeelplezier toe!

Gepubliceerd op donderdag 23 jun 2022 om 10:41

Thema's