Mijn verbouwlening gaat digitaal aan 2,75%

Vanaf februari 2024 kan je Mijn VerbouwLening enkel nog online aanvragen. Het Woon- en energieloket kan je helpen met je kredietaanvraag. De rentevoet werd aangepast naar 2,75%.

Mijn VerbouwLening is een initiatief van de Vlaamse Overheid waarmee je renovatiewerken kan financieren. Naast isolatiewerken, kan je ook lenen voor het plaatsen van een warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen, binnenrenovatie of het veilig maken van de elektriciteit, …

Goed om te weten:

  • Je kan maximaal 60.000 euro lenen aan de hand van goedgekeurde offertes
  • De looptijd van de lening is maximaal 25 jaar
  • Geen dossierkosten
  • De rente bedraagt sinds 24 februari 2024 2,75%

Opgelet, geld lenen kost ook geld!

Vanaf 1 februari is het niet langer mogelijk om je kredietaanvraag in te dienen via de post. Je dient de aanvraag te doen via het online loket van Vlaanderen. Wie geen of weinig digitale vaardigheden heeft kan hiervoor terecht op het Woon- en energieloket van zijn gemeente.

Mijn VerbouwPremie in combinatie met Mijn VerbouwLening?

Sinds 1 januari 2024 moet je bij de aanvraag van Mijn VerbouwPremie aanduiden dat je voor deze investering een Mijn VerbouwLening hebt aangevraagd. De premie zal dan aangewend worden als vervroegde afbetaling van je Mijn VerbouwLening.

Het Woon- en energieloket kan je helpen met zowel je aanvraag voor een Mijn VerbouwLening als voor het indienen van je Mijn VerbouwPremies.

Meer info: www.duurzaamwonen.be/mijnverbouwlening of 014 53 53 00

Maak een afspraak in jouw gemeente via www.duurzaamwonen.be/loket of via de onthaalbalie in het gemeentehuis (014 65 67 04). 

Gepubliceerd op maandag 26 feb 2024 om 10:03