Midzomerfeest

Op zondag 4 augustus 2024 wordt in de deelgemeente Weelde voor de tiende keer het Midzomerfeest georganiseerd. Tickets zijn vanaf 1 juli verkrijgbaar aan de onthaalbalie in het gemeentehuis!

Het Midzomerfeest zal doorgaan op Weelde Depot, Geeneinde 54 te 2381 Weelde. Er zullen weer tal van activiteiten georganiseerd waaronder een fietstocht, markt, eetfestijn, muziekfeest,  landbouwstanden, ponyrijden… 

Fietstocht

Dit jaar organiseren we opnieuw een gratis fietstocht voor wielertoeristen en één voor de recreatieve fietser
 
De tocht voor wielertoeristen start vanaf 8.00 uur. De inschrijving en de ontvangst van de stempelkaart gebeurt op Weelde Depot.  

Afstand: 75 km doorheen Ravels en omliggende gemeenten in België en Nederland. 
Deelnemers aan de tocht voor wielertoeristen die 1 stempel verzameld hebben, maken kans op een prachtige prijs. 
 
De recreatieve fietstocht voert je langs de leukste plaatsen in onze gemeente. 

De recreatieve fietsers kunnen starten vanaf 9.00 uur. De inschrijving en de ontvangst van de stempelkaart gebeurt op Weelde Depot. 

Er werden twee tochten uitgestippeld: 15 km of 30 km doorheen Ravels, Weelde en Poppel.  
Deelnemers aan de recreatieve tocht die alle stempels verzameld hebben, maken eveneens kans op een prachtige prijs. 
 
De deelname aan beide fietstochten is volledig gratis. Stempels zijn te bekomen tot uiterlijk 14.00 uur. 
 

Landbouwdag

Tijdens de 10de editie van deze landbouwdag staat duurzaamheid centraal. Je kan de paprikakweker van Verpa bezoeken evenals de windturbine van Beyens langs de Zuid-Heikant. 

Tevens is er een wedstrijd “raad het gewicht” waarbij de winnaar beloond wordt met een leuke prijs. 

Aan de verschillende infostandjes kom je alles te weten over de landbouw in Ravels. Er zullen tijdens de markt verschillende proevertjes aangeboden worden.  

Markt

Vanaf 10.00 uur kan je een gezellige markt bezoeken. Maar liefst een 50-tal standhouders zullen aanwezig zijn op Weelde Depot. Er is een professionele markt, maar ook onze eigen streekproducten zijn aanwezig. Kom gerust eens langs om tussen de spulletjes te snuffelen.  
 
Voor de allerkleinsten onder ons is er heel wat randanimatie zoals ponyrijden, draaimolen, springkussens… 

 
Eetfestijn

Om 11.15 uur begint het eetfestijn in hal 2 van Weelde Depot  Tijdens twee eetbeurten worden er weer heerlijke frietjes geserveerd met videe of stoofvlees en als dessert een ijsje met verse aardbeien.  

Je dient hiervoor eetbonnetje te kopen aan de onthaalbalie van het gemeentehuis. Je kan kiezen tussen de eerste eetbeurt van 11.15 tot 12.30 uur of de tweede van 13.15 tot 14.30 uur. Kaartjes kosten 9,00 EUR voor volwassenen en 4,00 EUR voor kinderen tot 12 jaar. Gespaarde punten via de Uitpas Kempen kunnen ook omgeruild worden tegen een eetticket. Een volwassene levert hiervoor 25 punten in, een kind 13 punten! De medewerkers van de onthaalbalie in het gemeentehuis brengen dit graag voor je in orde!

Inschrijven kan t.e.m. woensdag 31 juli 2024. Er worden geen kaarten voor het eetfestijn verkocht op de dag zelf!

Let wel: het gemeentehuis werkt op afspraak. Ook voor de aankoop van eetbonnen maak je vooraf best een afspraak (je kiest dan de optie ticketverkoop). 
 

Vlaams Muziekfeest

Tot slot is er nog het Vlaams Muziekfeest dat begint om 14.00 uur. Tal van artiesten komen optreden zoals Lisa Del Bo, Johan Veugelers, Rene Redley... De toegang is gratis! 

Kom dus zeker een kijkje nemen! Het belooft een dag vol plezier te worden! 

Gepubliceerd op donderdag 27 jun 2024 om 00:00