JAC-medewerker

Vanaf woensdagmiddag 2 november kunnen jongeren en jongvolwassenen in Ravels wekelijks terecht bij een JAC-medewerker. Het JAC maakt deel uit van het CAW, het Centrum Algemeen Welzijnswerk. Waar het CAW zich inzet voor het welzijn van volwassenen, doet het JAC dat voor jongeren en jongvolwassenen tussen 12 en 25 jaar. Problemen thuis? Slachtoffer van geweld of misbruik? Vragen over seks? Geldproblemen? Vragen over drugs? Of over pesten? Jongeren kunnen bij het JAC terecht met elke vraag, hoe groot of hoe klein ook. De JAC-medewerker is er om te luisteren naar het verhaal van de jongere en om voldoende steun te bieden om nadien zelf weer verder te kunnen. Vaak volstaan enkele gesprekken. Als een jongere daarna nog hulp wil, is een verdere begeleiding mogelijk. Uiteraard bepaalt de jongere zelf of hij/zij verder geholpen wil worden en op welke manier.

Als jongere kan je gratis terecht bij een JAC-medewerker. Het gesprek blijft vertrouwelijk, aangezien alle JAC-medewerkers gebonden zijn aan het beroepsgeheim.

 

Waar vind ik de JAC-medewerker?

In Ravels kan je, zowel met als zonder afspraak, bij de JAC-medewerker langsgaan op woensdagnamiddag tussen 12.30 uur en 16.00 uur op volgende locaties:

  • 1ste woensdag van de maand: GC De Wouwer, Kloosterstraat 4, 2380 Ravels (eerste verdieping)
  • 2de woensdag van de maand: huisartsenpraktijk HAGRA, Weeldestraat 66, 2381 Weelde
  • 3de woensdag van de maand: GC De Wouwer, Kloosterstraat 4, 2380 Ravels (eerste verdieping)
  • 4de woensdag van de maand: artsengroep de Aa, Beekseweg 3a, 2382 Poppel
  • 5de woensdag van de maand, indien deze voorkomt: GC De Wouwer, Kloosterstraat 4, 2380 Ravels (eerste verdieping).

Tot slot is de JAC-medewerker ook te bereiken via onderstaande kanalen:

 

De aanwezigheid van een JAC-medewerker in Ravels werd mogelijk gemaakt door het project 'TOP in je KOP', waarbij zes verschillende gemeenten in de Noorderkempen samenwerken om het psychisch welzijn bij jongeren en jongvolwassenen tussen 12 en 25 jaar te versterken. Meer informatie over dit project vind je op deze pagina