JAC-medewerker

Vanaf woensdag 2 november kunnen jongeren en jongvolwassenen in Ravels terecht bij een JAC-medewerker. Het JAC maakt deel uit van het CAW, het Centrum Algemeen Welzijnswerk. Waar het CAW zich inzet voor het welzijn van volwassenen, doet het JAC dat voor jongeren en jongvolwassenen tussen 12 en 25 jaar. Problemen thuis? Slachtoffer van geweld of misbruik? Vragen over seks? Geldproblemen? Vragen over drugs? Of over pesten? Jongeren kunnen bij het JAC terecht met elke vraag, hoe groot of hoe klein ook. De JAC-medewerker is er om te luisteren naar het verhaal van de jongere en om voldoende steun te bieden om nadien zelf weer verder te kunnen. Vaak volstaan enkele gesprekken. Als een jongere daarna nog hulp wil, is een verdere begeleiding mogelijk. Uiteraard bepaalt de jongere zelf of hij/zij verder geholpen wil worden en op welke manier.

Als jongere kan je gratis terecht bij een JAC-medewerker. Het gesprek blijft vertrouwelijk, aangezien alle JAC-medewerkers gebonden zijn aan het beroepsgeheim.

 

Waar vind ik de JAC-medewerker?

Kom je graag eens langs bij de JAC-medewerker voor een babbel? Dan kan je zeer eenvoudig contact opnemen via onderstaande kanalen:

In overleg wordt zo snel mogelijk een datum geprikt en wordt een locatie in Ravels vastgelegd, die voor jou vlot bereikbaar is.

 

De aanwezigheid van een JAC-medewerker in Ravels werd mogelijk gemaakt door het project 'TOP in je KOP', waarbij zes verschillende gemeenten in de Noorderkempen samenwerken om het psychisch welzijn bij jongeren en jongvolwassenen tussen 12 en 25 jaar te versterken. Meer informatie over dit project vind je op deze pagina