Hondenpoep is niet ok!

We krijgen steeds meer klachten van inwoners over honden die hun behoefte doen op het voetpad, de graspleinen en in de voortuin zonder dat dit opgeruimd wordt.

Wij willen er daarom nogmaals op wijzen dat iedere eigenaar verplicht is om de uitwerpselen van hun huisdier op te ruimen en honden aan de leiband te houden.

Aan de onthaalbalie van het gemeentehuis zijn gratis hondenpoepzakjes te verkrijgen. Heeft je hond een grote boodschap achtergelaten, dan plooi je dit zakje binnenstebuiten rond je hand. Je raapt de uitwerpselen op met deze beschermde hand, je plooit het zakje terug en legt er een knoopje in of je gebruikt één of andere sluiting. Perfect hygiënisch, perfect veilig! Je neemt het zakje mee tot aan het eerstvolgende straatvuilbakje of tot bij je thuis waar het zakje in de restafvalzak thuis-hoort. Poepsimpel dus!

Omdat dit een wederkerend probleem betreft, hopen we te kunnen rekenen op de sociale controle van de buurtbewoners. De eigenaar die een overtreding begaat, kan rekenen op een boete. Het betreft nl een overtreding van de GAS wetgeving (Gemeentelijke Administratieve Sanctie). De wijkagenten zullen hierop controleren en verbaliseren indien nodig.

Houd stoepen en graspleinen hondenpoepvrij! Zo zorg je samen met ons voor een aangename en nette gemeente.

Gepubliceerd op donderdag 9 feb 2023 om 09:43

Thema's