Fietslabelactie was een succes!

Eind augustus hielden we in Ravels, Weelde en Poppel een fietslabelactie én met succes! Na deze drie dagen stond de teller op 650 fietsen!

Nog voor we gestart waren, stonden er al enkele enthousiaste fietsers te wachten. De promotie die we op de sociale media, het Berichtenblad en via de website van de gemeente maakten, heeft gewerkt. In elke deelgemeente kwamen er rond de 100 mensen opdagen, met een uitschieter in Ravels op de eerste dag met wel 208 personen! Uiteindelijk ging iedereen naar huis met een gelabelde fiets!

Wat vooral opviel, waren de vele enthousiaste reacties van onze inwoners. We ‘zouden dat meer mogen doen’.

Maar wist je dat je je fiets het hele jaar door kan laten labelen op woensdagnamiddag na het maken van een afspraak bij de gemeentelijke technische diensten? Een afspraak maak je via technische.dienst@ravels.be of telefonisch via 014 40 19 46. 

Je fiets laten labelen heeft voordelen. Ten eerste werkt het ontradend voor fietsendieven om een gemerkte fiets te stelen. De sticker is zeer moeilijk te verwijderen. Vervolgens kunnen we een gestolen fiets die gevonden wordt makkelijk aan de eigenaar terugbezorgen dankzij het label. Je wil niet weten hoeveel fietsen er teruggevonden worden, maar nooit bij de eigenaar geraken omdat we niet weten van wie de fiets is. Tenslotte is je fiets laten labelen gratis. Waarom zou je het dus niet doen?

“Elke gestolen fiets is er eentje te veel”, zegt burgemeester Walter Luyten “Met zo'n fietslabelactie willen we dieven afschrikken en ervoor zorgen dat als een fiets verdwenen is, dat die kan teruggevonden worden.”


Geen anti-diefstalsysteem

Een fietslabel is natuurlijk geen anti-diefstalsysteem. Investeer daarom in een degelijk fietsslot, maak je fiets met twee verschillende sloten vast. Zet je fiets altijd op slot, ook als je maar even weg bent. Stal je fiets in de voorziene fietsenstalling en maak hem daaraan vast…


Doe altijd aangifte

Is je fiets toch gestolen? Doe dan altijd aangifte van diefstal bij de lokale politie Kempen Noord-Oost. Zo kunnen we beter in kaart brengen waar en wanneer er fietsen gestolen worden en gerichtere acties voeren.

Gepubliceerd op maandag 5 sep 2022 om 14:25