Doe-het-zelfpremie dakisolatie

De Vlaamse Regering voerde een tijdelijke premie in voor dak- of zoldervloerisolatie voor doe-het-zelvers. Onder voorbehoud van de definitieve goedkeuring van de Vlaamse regering wordt deze premie verlengd voor facturen tot en met 30 juni 2024.

De belangrijkste voorwaarden zijn:

  • De isolatie moet zelf geplaatst zijn.
  • De premie is geldig voor de aankoop van het isolatiemateriaal.
  • De premie is geldig voor facturen met datum van 1 juli 2022 tot en met 30 april 2023 en mogen op het moment van de aanvraag maximaal 2 jaar oud zijn. Enkel deze facturen komen in aanmerking voor de berekening van het premiebedrag. Onder voorbehoud van de definitieve goedkeuring van de Vlaamse regering wordt deze premie verlengd voor facturen tot en met 30 juni 2024.
  • De aanvraag moet worden ingediend bij Fluvius uiterlijk binnen de 2 jaar na datum van de laatste factuur (= eindfactuur)
  • Het isolatiemateriaal mag in verschillende lagen worden geplaatst, maar de totale Rd-waarde moet groter zijn dan of gelijk zijn aan 4,5m² K/W. De Rd-waarde van een eventuele bestaande isolatielaag mag niet worden meegerekend om de minimumwaarde van 4,5 m² K/W te behalen

U kunt deze premie online of op papier aanvragen bij Fluvius. Meer info vindt u op www.vlaanderen.be/premie-voor-dakisolatie-of-zoldervloerisolatie-doe-het-zelf-fluvius

Voor hulp bij een premie-aanvraag, kan u terecht bij het woon-en energieloket in het gemeentehuis. Dit is elke week open op afspraak op dinsdag van 13u30-16u30. Een afspraak maken kan telefonisch via 014/65 67 04.