Ravels organiseert in het voorjaar 2024 opnieuw gratis infosessies "gezonde voeding op Verwijzing"

Wegens groot succes starten er in het voorjaar van 2024 opnieuw gratis groepssessies Gezonde Voeding op Verwijzing. Nog niet overtuigd? Kom dan naar de infosessie op donderdagavond 22 februari om 19.30 uur in GZ Den Eel.

Diabetes is een chronische aandoening waarbij je bloedsuikergehalte te hoog is. 1 op de 10 volwassen in ons land heeft diabetes. In tegenstelling tot diabetes type 1, kan je diabetes type 2 voor een groot deel voorkomen via een gezonde levensstijl. Daarom zet gemeente Ravels samen met de Diabetesliga de schouders onder het preventieproject HALT2Diabetes

In het voorjaar van 2023 zijn er twee enthousiaste groepen van start gegaan en in het najaar één groep, onder begeleiding van diëtist Anke van den Brand.

In 6 opeenvolgende groepssessies van anderhalf uur ga je, onder begeleiding van een diëtiste, praktijkgericht aan de slag met je eetgewoonten en leer je hoe je gezonder kan gaan eten. De eerste reeksen van de gratis groepssessies “Gezonde voeding Op Verwijzing” zitten er bijna op en werden zeer positief onthaald door de deelnemers. De reeksen hebben verandering kunnen teweegbrengen in de levensstijl van de deelnemers:

  • “Ik drink meer water en eet minimum 2 stukken fruit per dag”
  • “Ik heb terug motivatie gevonden om slechte eetgewoonten te veranderen en meer te bewegen”
  • “Vroeger ging ik op de weegschaal staan en was dan teleurgesteld als er niks af was. Nu ligt de focus daar niet op, maar dat ik me fitter voel.”
  • “s Middags eet ik een slaatje, wat ik de dag ervoor al klaarzet (omdat ik nog ga werken). Dit is makkelijker vol te houden. ´s Avonds eet ik dan nog gewoon middagmaal met groenten.”.

Wil je weten hoe de eerste reeks is verlopen? Lees dan hier verder! 

In het voorjaar van 2024 starten er opnieuw gratis groepssessies Gezonde Voeding op Verwijzing. Voldoe jij aan onderstaande voorwaarden en wil jij in kleine groep werken aan een gezondere levensstijl onder begeleiding van een diëtist? Neem dan contact op met Katrin Stoffels via 014 46 24 02 of katrin.stoffels@ravels.be en schrijf je in voor de gratis groepssessies die vanaf 12 en 13 maart 2024 terug van start gaan. Neem alvast een kijkje op volgende link voor de geplande datums: https://www.diabetes.be/nl/Ravels. 

Voor wie?

  • Vanaf 45 jaar
  • FINDRISC score ≥ 12 (www.gezondheidskompas.be)
  • Op doorverwijzing van de huisarts
  • Personen met een verhoogd risico op diabetes type 2
  • Voorgeschiedenis van zwangerschapsdiabetes ongeacht leeftijd of FINDRISC score.

Op 22 februari 2024 om 19.30 uur gaat er een infosessie door in gemeentezaal Den Eel. Dit zonder inschrijving vooraf. In deze infosessie kom je nog meer te weten hoe je deelneemt aan de gratis sessies Gezonde Voeding op Verwijzing.

Gepubliceerd op dinsdag 12 dec 2023 om 03:30

Thema's