Gemeentelijke cadeaucheque

Waar te verkrijgen?

De cadeaucheque wordt uitgegeven door het lokaal bestuur van Ravels en is zowel aan de onthaalbalie van het gemeentehuis te verkrijgen als online in de webshop!

Oude versie (geldig tot 31 december 2021):

Nieuwe versie:

Waarom een nieuwe cadeaucheque?

Hoewel de (papieren) cadeaucheque zeer populair is, waren er toch enkele verbeterpunten. Zo kon je het bedrag op je cadeaucheque niet in meerdere keren spenderen en kon je hem enkel fysiek kopen via de onthaalbalie in het gemeentehuis. Jammer dus als je niet tijdens de openingsuren tot in het gemeentehuis geraakt.

Bij de digitale cadeaucheques kan je het geld op je cheque in meerdere winkelbeurten bij verschillende winkels opgebruiken! Bovendien zal je hem zowel aan de onthaalbalie, alsook online kunnen kopen! Dus ook als je last minute nog een geschenk nodig hebt, kan je bij ons terecht.

Je kan cadeaucheques kopen voor een bedrag van 5,00 EUR, 10,00 EUR of 20,00 EUR (of een zelfgekozen bedrag). 

NIEUW! Je kan de cheques ook altijd zelf thuis bestellen via de webshop! Veel gemakkelijker want dan moet je ze niet meer komen ophalen in het gemeentehuis! 

Bestel je cadeaucheques 

Bij welke handelaren kan je terecht met de papieren cadeaucheques (oude versie)?

Nog tot 31 december 2021 kan je bij deze handelaars terecht met de (oude) papieren cheques. 

Lijst met deelnemende handelaren

Bij welke handelaren kan je terecht met de digitale cadeaucheque (voorzien van QR code)?

Deze cheques zijn na aankoop nog 1 jaar geldig. 

Lijst met deelnemende handelaren

Wil je je als handelaar registreren? 

Alle handelaren gevestigd in de gemeente Ravels kunnen zich inschrijven als deelnemende handelaar. Handelaars die zich registreren, engageren zich om de gemeentelijke cadeaucheque te aanvaarden. 

Vanaf 1 maart 2021 werken we met een nieuw systeem m.n. de digitale cadeaucheque. Inwoners kunnen deze dan niet enkel aan de balie kopen, maar ook 24/7 op de webshop. Als handelaar ben je verplicht om je hiervoor te registreren (Belangrijk: ook al deed je voorheen mee aan het oude systeem, dien je je nu nog wel (kosteloos) te registreren voor het nieuwe systeem!). Het systeem van de digitale cadeaucheques is volledig gratis voor de handelaren! Alle kosten worden door de gemeente gedragen. 

Ja, ik wil me registreren!

Heb je als handelaar cadeaucheques ontvangen? 

Heb je als handelaar de oude papieren gemeentelijke cadeaucheques ontvangen? Terugbetaling wordt geregeld door de financiële dienst in het gemeentehuis na het invullen van het document in het e-loket en na het binnenbrengen van de originele cheques. Als beide ok zijn, zal het bedrag teruggestort worden op je rekening. De oude papieren cheques kunnen nog binnengrechat worden 

Vraag hier je terugbetaling aan!

Vanaf 1 maart kan je ook digitale cheques ontvangen. Belangrijk is wel dat je je hiervoor eerst registreert! De ontwaarding gebeurt via het scannen van de QR-code op de cheque. Dit kan via je gsm, ipad,…. Of je kan de code ingeven op het platform en de cheque zo ontwaarden.  Belangrijk hierbij is dat het niet verplicht is om het volledige bedrag van de bon te spenderen bij één en dezelfde handelaar. Als het bedrag niet volledig gespendeerd werd bij de ene handelaar, kan het resterende bedrag gebruikt worden voor een aankoop bij een andere deelnemende handelaar.

In de backoffice van Kivalo wordt dit allemaal netjes geregistreerd zodat we wekelijks een uitdraai kunnen maken waar welke cheque geïnd werd. Onze financiële dienst zal nadien voor de uitbetaling zorgen. Je hoeft de digitale cadeaucheques niet meer binnen te brengen. Er zullen geen kosten in rekening worden gebracht voor eventuele transacties,… Het systeem is volledig gratis!

Hoe weet ik hoeveel waarde er nog op mijn cadeaucheque staat?

Heel eenvoudig. Surf naar de webshop en vul de code op je bon in. Je ziet meteen hoeveel er nog op staat. Ook de deelnemende handelszaken kunnen je zeggen hoeveel waarde nog op je bon staat.