Bemiddeling bij uithuiszetting

Soms kan het moeilijk zijn om huurgeld te betalen door bijvoorbeeld extra kosten die je hebt gehad in een bepaalde maand, wegvallen inkomen,…

Probeer steeds eerst huurgeld te betalen!

Wanneer dit niet lukt, zoek dan tijdig hulp.

Zoek al hulp vanaf dat je één keer het huurgeld niet kan betalen!

Wat kan je doen?

  •  Ga langs of bel je huisbaas en leg uit waarom je de huur niet kan betalen + vraag om de huur in schijven af te betalen
  •  Als je huisbaas dit niet wil, neem contact op met het Sociaal Huis

 

1. WAT ALS JE JE HUUR NIET BETAALT?

MAAK DE JUISTE INSCHATTING EN ONTWIJK HET PROBLEEM NIET!

De maandelijkse huur niet betalen is zeer GEVAARLIJK!   Je huisbaas kan al snel naar de  rechtbank gaan en vragen je uit huis te zetten (en dus op straat)

AARZEL NIET OM TIJDIG HULP TE ZOEKEN

Als je huisbaas een uithuiszetting heeft gevraagd, word je uitgenodigd op de rechtbank.

BELANGRIJK:
- Ga naar de rechtbank op de gevraagde datum, want de rechter zal altijd proberen om samen met jou en je huisbaas  een oplossing te vinden.  Blijf niet bij de pakken zitten! ALS JE NIET GAAT, KAN ER NIET NAAR EEN AKKOORD GEZOCHT WORDEN EN WORD JE UIT HUIS GEZET
- Je kan vooraf langsgaan in het Sociaal Huis. Zij kunnen je helpen om een plan op te maken om je achterstallige huur te betalen. Dit plan kan je voorleggen aan de rechter.

 

2. JE WORDT UIT JE HUIS GEZET

Als je  niet naar de rechtbank gaat kan het zijn dat je uit je huis wordt gezet via een vonnis.

Of je bent wel naar de rechtbank geweest maar je komt de afspraken die daar gemaakt zijn niet na, dan zal de rechter laten weten dat je je huis moet verlaten.

Als je niet binnen de 30 dagen zelf uit je huis vertrekt, dan komt de deurwaarder je uit je huis zetten.

De kosten voor de uithuiszetting moet jij  betalen.  Zorg er dus voor dat je zelf uit je huis vertrekt voordat de deurwaarder je uit huis zet. 

Tijdens de uithuiszetting kan de deurwaarder het slot openmaken als je zelf de deur niet opent.

De gemeente zal je inboedel ophalen. Je hebt daarna 6 maanden de tijd om die op te halen. Als je de meubels na 6 maanden niet hebt opgehaald, dan gaat alles naar het containerpark.