Zitdag belastingen gemeente VOLZET

De zitdag van FOD financiën die plaatsvindt op woensdag 19 juni van 9.00 tot 15.00 uur in het Sociaal Huis is volzet. Je kan geen afspraak meer maken! Telefonische bijstand lukt nog wel.

Wilt u uw aangifte laten invullen via uw gemeente?

 • Medewerkers van de FOD Financiën zullen op woensdag 19 juni 2024 aangiftes invullen in het Sociaal Huis van Ravels. 
  • Hou er rekening mee dat u per afspraak (12 minuten) hulp krijgt bij één aangifte. Wilt u langskomen met meerdere aangiftes (voor uw ouders, kinderen …), maak dan evenveel afspraken.
  • Vergeet zeker niet je identiteitskaart, inkomstenfiches, aanslagbiljet van vorig jaar en alle andere nodige attesten mee te brengen.
  • Aangifte voor iemand anders? Doe je een aangifte voor iemand anders, dan moet deze persoon jou een volmacht geven. Deze volmacht kan je hier downloaden.

Graag telefonische hulp?

Indien je niet naar de zitdag kan komen of de afspraken voor de zitdag volzet zijn, kan je hulp krijgen via telefonische bijstand. We verwijzen je graag naar de afsprakenlijn van de FOD Financien zodat je telefonisch je aangifte kan laten invullen op een afgesproken moment: tel. 02 575 56 66

Indien nodig maken ze met jou een afspraak op het belastingkantoor. Deze dienst is niet beschikbaar indien je een afspraak hebt voor de zitdag.


Andere vragen

Burgers die een Voorstel van Vereenvoudigde aangifte hebben ontvangen kunnen niet worden verder geholpen op de zitdag. Zij kunnen met hun eventuele vragen iedere werkdag van 09.00u tot 17.00 u. terecht op het nummer 02 572 57 57 (directe code 17001) van de FOD Financiën. Uiteraard is ook alle informatie te vinden op de website van de FOD Financiën.


Indieningstermijnen voor de aangifte in de personenbelasting

Eenvoudige aangifte

 • Papieren aangifte: 30 juni 2024
 • Aangifte via MyMinfin (Tax-on-web): 15 juli 2024 (voor zowel burgers als mandatarissen)

Complexe aangifte

 • Papieren aangifte: 30 juni 2024
 • Aangifte via MyMinfin (Tax-on-web): 16 oktober 2024 (voor zowel burgers als mandatarissen)

 

Ontvang uw documenten van de FOD Financiën online via de eBox 

Maak het uzelf gemakkelijk en ontvang de documenten van de FOD Financiën rechtstreeks online via de eBox, de digitale en beveiligde 'brievenbus' van de overheid.

Activeer uw eBox op myebox.be. U ontvangt dan een melding zodra er een nieuw document beschikbaar is. Vergeet niet om uw e-mailadres in te vullen om de meldingen te ontvangen.

Meer info over de eBox

Gepubliceerd op dinsdag 14 mei 2024 om 07:54