Aanstekers

Woon je als jongere in Ravels en heb jij een idee over hoe we onze gemeente nog beter kunnen maken? Laat het vanaf nu weten via Aanstekers!

Sinds 2024 gaat de jeugdraad van Ravels aan de slag met de webtool Aanstekers. Als jongere kan je via deze weg jouw wensen en dromen voor Ravels kenbaar maken. Daarnaast kan je ook ideeën van anderen bekijken en 'aansteken' (liken) als je achter hun voorstel staat. Op die manier wil de jeugdraad weten wat er leeft bij jongeren uit de gemeente en het gemeentebestuur adviseren om hiermee aan de slag te gaan.

Aan de slag

  • Surf naar www.aanstekers.org
  • Zoek de pagina van gemeente Ravels op via de zoekbalk in het midden van je scherm.
  • Voeg je idee toe of gebruik de schakelaar om een leuk idee van iemand anders aan te steken.
  • Jouw idee kenbaar maken bij je vrienden? Deel het dan op sociale media.

Wat gebeurt er met jouw idee?

Op elke algemene vergadering van de jeugdraad (1x/maand tussen oktober en mei) zal Aanstekers voortaan op de agenda staan. Nieuw binnengekomen ideeën worden hier geëvalueerd. Haalbare en waardevolle ideeën legt de jeugdraad voor aan het gemeentebestuur. Dit beslist of het ideeën al dan niet zal uitvoeren. Terugkoppeling naar jou als jongere zal op regelmatige basis gebeuren via de facebookpagina 'Jeugd Ravels'. Vergeet dus zeker niet om deze te volgen!