Word UiTPAS-partner!

Wie kan UiTPAS-partner worden?

Elke organisator van een vrijetijdsaanbod met activiteiten in Ravels kan UiTPAS-partner worden, zoals sportclubs, jeugdbewegingen, cultuurverenigingen ... UiTPAS is namelijk een digitale spaar-en voordeelkaart voor deelname aan verrassende vrije tijd buitenshuis. Hiermee spaar je punten, ruil je voordelen en kan je in aanmerking komen voor korting.

6 redenen om UiTPAS-partner te worden.

 
1. Je beloont je publiek

Je bent uiteraard blij dat mensen op je activiteit afkomen! Dankzij UiTPAS beloon je de deelnemers aan je activiteiten én je leden met UiTpunten. Hiermee kunnen ze dan heel wat omruilvoordelen verkrijgen.

2. Je spreekt een nieuw publiek aan

Dankzij de communicatiekanalen van UiTPAS bereik je mensen die je organisatie misschien nog niet kenden. Je kunt omruilvoordelen aanbieden om twijfelaars over de streep te trekken, en je activiteiten in de kijker te zetten!

3. Je geeft activiteiten een duwtje in de rug

Een mooie activiteit georganiseerd, maar nog te weinig publiek? Zet je activiteit in de kijker door een omruilvoordeel aan te bieden, zoals een gratis ticket of een mooie korting in ruil voor een aantal punten. Zo kun je extra publiek aantrekken!

4. Je verschijnt in extra communicatiekanalen

Zo worden alle UiTPAS-partners opgenomen in de UiTPAS-communicatie. Daarnaast verschijn je ook in nieuwsbrieven, infobladen ...

5. Ook mensen die het financieel moeilijk hebben, kunnen deelnemen aan je activiteiten

Als organisator wil je het liefst dat zoveel mogelijk mensen kunnen deelnemen aan jouw activiteit. Met UiTPAS maak je dat ook voor hen die het financieel wat moeilijker hebben, mogelijk.

Je hoeft hiervoor zelf geen ingewikkelde systemen op te zetten: mensen die komen aankloppen met een UiTPAS Kempen met kansentarief, hebben recht op een vaste korting. Die korting wordt voor de helft terugbetaald door de gemeente waarvan ze inwoner zijn. 

6. Verwerf inzichten over je publiek

Je kunt via UiTPAS een aantal statistieken opvragen over je deelnemers. Zijn het mannen of vrouwen? Hoe oud zijn ze? Je leert je publiek beter kennen! Anoniem, want binnen het UiTPAS-systeem wordt privacy ernstig genomen.

Wat wordt er van UiTPAS-partners verwacht?

 
1. Voer je aanbod in bij de UiTdatabank

UiTdatabank levert informatie aan meer dan 1000 agenda's waaronder UiTinvlaanderen.be, UiTinravels.be, ravels.be, thema-agenda's, gedrukte bladen en mobiele apps. Als UiTPAS-partner ook op uitpaskempen.be, uitpas.be ...

2. Pashouders kunnen punten sparen bij je activiteiten

Zorg ervoor dat UiTPAS-houders punten kunnen sparen bij deelname aan activiteiten van je organisatie. Als je aanbod is ingegeven bij de UiTdatabank, kunnen er punten voor worden gespaard. Zorg dat mensen punten kunnen sparen op een UiTPAS-zuil of met de UiTPAS-balieapplicatie.

3. Voorzie omruilvoordelen (niet verplicht)

Voorzie één of meerdere omruilvoordelen voor UiTPAS-houders met voldoende punten. Die kunnen tijdelijk zijn of gekoppeld aan een evenement. Het is niet verplicht, maar het zet wel mensen aan om deel te nemen. Je kan het zo gek niet bedenken of het kan een omruilvoordeel worden: een gratis drankje, korting op een ticket, een gadget, steun aan een goed doel ...

4. Pas het kansentarief toe voor mensen in armoede

Aan mensen in armoede ken je het kansentarief toe voor de deelnameprijs. Je doet het voor al je vrijetijdsactiviteiten, maar niet voor eetfestijnen (zoals een mosselfeest). De kosten voor die deelname worden solidair verdeelt:

  • de deelnemer die recht heeft op het kansentarief betaalt 20% van de prijs
  • de gemeente waar de deelnemer woont betaalt 40% van de prijs
  • de organisator (UiTPAS-partner) heeft in theorie 40 % minder inkomsten, maar in de praktijk heeft de organisator vaak meer inkomsten omdat er een extra deelnemer is.

Wil je UiTPAS-partner worden?

Ben je overtuigd? Neem contact op met de gemeentelijke vrijetijdsdiensten.

Wil je meer info? Ga naar uitpaskempen.be of neem contact op met de gemeentelijke vrijetijdsdiensten.