Aangifte teeltschade 2018

De aanhoudende droogte van de afgelopen weken laat zijn sporen na op vele percelen in onze gemeente. Daarom wordt getracht om spoedig de gemeentelijke schadecommissie bijeen te roepen zodat de geleden schade kan vastgesteld worden.

Deze vaststellingen zijn van belang om de uitzonderlijke beroepsverliezen af te trekken overeenkomstig de fiscale barema’s. Maar ook als stavend document diverse aanvragen of bij een tegemoetkoming vanwege het rampenfonds wanneer de overheid de extreme weersomstandigheden erkent als algemene ramp.

Opgelet: de droogte is momenteel nog niet erkend als ramp. Er is dus geen zekerheid dat het rampenfonds tussen komt. Van zodra de droogte wordt erkend als ramp, kan het schadedossier starten.

Wij willen vragen om een aanvraag in te dienen bij de dienst ruimtelijke ordening en leefmilieu, door middel van het volledig ingevulde formulier (zie rechterkolom). Ook (foto)plannen zijn noodzakelijk om een efficiënte rondgang te kunnen organiseren. 

U kan tevens reeds het officiële schattingsverslag invullen, dat u vindt via https://lv.vlaanderen.be/sites/default/files/attachments/proces_verbaal_schattings-_commissie-27062017.pdf

Publicatiedatum: 08/08/2018