Vrijwilligers gezocht: project "Alleen Overleven"

Herken jij ook het verhaal van je zoon die het moeilijk vindt om als alleenstaande ouder de opvang voor zijn kindjes geregeld te krijgen? Of het verhaal van je buurvrouw die na het overlijden van haar man niet meer in de winkel geraakt? Het zijn maar een paar voorbeelden van problemen waarmee heel wat alleenstaanden op het platteland te maken krijgen.

Daarom is OCMW Ravels, in samenwerking met OCMW Merksplas, van start gegaan met de voorbereidingen van het LEADER project ‘Alleen overleven?’. Aan de hand van een bevraging, die zal afgenomen worden bij alleenstaande ouders en alleenstaande 70+’ers, willen we een duidelijk beeld krijgen van waar deze alleenstaanden tegenaan lopen en wat hen zou kunnen helpen. De resultaten van het onderzoek zullen de basis vormen voor beleidsaanbevelingen en concrete acties.

Om deze bevraging te organiseren, zijn wij op zoek naar heel wat helpende handen om vragenlijsten persoonlijk af te geven en op te halen. Je kan zelf bepalen hoeveel vragenlijsten je wil bezorgen en dus hoeveel tijd je hiervoor wil vrijmaken.

Lijkt dit jou wel wat? Of wil je wat meer informatie? Wij nodigen jou van harte uit op het opleidingsmoment op woensdag 10 oktober 2018 om 18.30 uur in de raadzaal van het OCMW, Dreef 19 te 2381 Weelde.

Neem gerust kennissen, vrienden of familie mee, want met veel helpende handen is de klus zo geklaard!

Meer informatie bij Carolien Sysmans – Projectmedewerker ‘Alleen overleven?’

Maandag: 014 46 24 00 – Dinsdag tot vrijdag: 014 63 94 80 - onthaal@ocmwravels.be

Publicatiedatum: 01/10/2018