UPDATE 26/07: Alarmfase (code oranje) voor droogte in heel Vlaanderen

In de rechterkolom vind je het aangepaste politiebesluit van gouverneur Berx terug met betrekking tot de maatregelen die waterverspilling moeten tegengaan. Dit nieuwe besluit vervangt het besluit van 24 juli 2018 en is onmiddellijk van kracht.

De gouverneur roept nogmaals op om rationeel en zuinig om te springen met water. Dat betekent dat iedereen solidair en in alle situaties spaarzaam en doordacht omgaat met water.  Gebruik drinkwater daarom enkel en alleen voor het welzijn en de veiligheid van mens en dier (voldoende drinken, productie en reinigen van voedsel, persoonlijke hygiëne, verkoeling). De maatregelen werden ook telkens afgewogen tegenover bestaande nood –en interventieplannen, en/of met het oog op een veilig verloop van sportmanifestaties, evenementen of festivals.

De afgekondigde maatregelen werden bijgesteld zodat bepaalde activiteiten die gedurende de dag verboden zijn wél toegestaan worden tussen 20u en 8u, op voorwaarde er gebruik gemaakt wordt van regen- of grondwater. Volledig nieuw is dat met bijgevoegd besluit ook een algemeen captatieverbod wordt afgekondigd op alle onbevaarbare waterlopen in de provincie Antwerpen.

Voor meer informatie kan u terecht op de site van de Vlaamse Milieumaatschappij via https://www.vmm.be/nieuws/archief/alarmfase-code-oranje-voor-droogte-in-heel-vlaanderen

Het volledige politiebesluit vind je hier of in de rechterkolom!  

Publicatiedatum: 27/07/2018