Brandfase geel - natuur- en bosgebieden

De natuur begint droger te worden waardoor het risico op natuurbrand groter wordt. Agentschap Natuur en Bos waarschuwt: wees voorzichtig en spring voorzichtig om met alles wat vuur kan veroorzaken.

Natuurbeheerders en brandweer zijn waakzaam. Als er een natuurbrand uitbreekt, rukt de brandweer uit op aangepaste sterkte. 

Wees voorzichtig met vuur

Spring voorzichtig om met alles wat vuur kan veroorzaken zoals een BBQ, smeulende assen, sigarettenpeuken, kampeervuurtjes, uitlaat van auto en moto, vuurkorven en vonken bij werkzaamheden.

Deze waarschuwing heeft betrekking op alle bos- en natuurgebieden van Natuur en Bos gelegen in de provincie. Het brandgevaar in de bos- en natuurgebieden van andere openbare besturen zoals provincies en gemeenten, of van private eigenaars, is uiteraard gelijkaardig. Hierbij adviseert het Agentschap Natuur en Bos om een zelfde voorzichtigheid in acht te nemen.

Toelichting brandfase

GEEL: 

  • Gevaar.
  • Er is een licht verhoogd risico op brand in natuurgebieden. 
  • Spring voorzichtig om met alles wat vuur kan veroorzaken zoals een BBQ, smeulende assen, sigarettenpeuken, kampeervuurtjes, uitlaat van auto en moto, vuurkorven en vonken bij werkzaamheden. 
Publicatiedatum: 31/07/2020