Geen zitdagen: invullen belastingen

Als gevolg van de corona-epidemie heeft de FOD Financiën beslist om de zitdagen van de belastingen dit jaar niet te laten doorgaan. Wie hulp wil bij het invullen van zijn/haar belastingbrief, kan deze telefonisch aanvragen bij de FOD Financiën.

De zitdagen van de belastingen zijn in onze gemeente ieder jaar een groot succes. Bijna 200 inwoners laten er hun belastingbrief invullen of vragen uitleg. Normaal zouden de zitdagen plaatsvinden in mei. Dat kan dus niet doorgaan.

Maar geen nood: de FOD Financiën maakt het u gemakkelijk om uw belastingbrief in te vullen.

Uw aangifte via Tax-on-web (MyMinfin): simpel en snel!

Uw aangifte (grotendeels vooraf ingevuld) of uw voorstel van vereenvoudigde aangifte zal beschikbaar zijn in Tax-on-web (MyMinfin) vanaf begin mei.

Hoe krijgt u toegang tot uw aangifte of voorstel van vereenvoudigde aangifte? Ga naar MyMinfin en meld u aan met itsme®, of met uw identiteitskaart, de pincode en een kaartlezer (pincode vergeten of verloren?).

U krijgt een voorstel van vereenvoudigde aangifte?

Uw gegevens zijn juist en volledig? U moet niets doen. U zult automatisch uw aanslagbiljet (belastingberekening) ontvangen.

Uw gegevens zijn onjuist of onvolledig? U moet ze corrigeren, hetzij in Tax-on-web (via MyMinfin), hetzij via het papieren antwoordformulier.

Meer informatie? Hulp nodig?

Vind het antwoord op uw vraag

 Laat uw aangifte invullen door de experten van de FOD Financiën
  • Bel naar het nummer dat op de envelop van uw aangifte staat zodra u die ontvangt.
  • U krijgt een afspraak om uw aangifte te laten invullen per telefoon.
  • Na het invullen per telefoon, ontvangt u per post een document met de meegedeelde gegevens. U moet dat document ondertekenen en terugsturen. U zult de indiening van uw aangifte ook kunnen afronden via Tax-on-web (MyMinfin).

Om uw veiligheid te garanderen in de huidige context van het coronavirus zijn alle sessies voor hulp bij het invullen van de aangiften geannuleerd, zowel in de kantoren van de FOD Financiën als in de gemeenten.

Ontvang uw documenten van de FOD Financiën digitaal via de eBox

Maak het uzelf gemakkelijk en ontvang uw documenten van de FOD Financiën digitaal via de eBox, de digitale en beveiligde ‘brievenbus’ van de overheid.

Activeer uw eBox op doemaardigitaal.be! U krijgt dan een melding (bv. een e-mail) zodra er een nieuw document beschikbaar is.

Publicatiedatum: 17/04/2020