Wegenwerken Geeneinde-Merksplasseweg-Nieuwe Stationsstraat (verbinding industriezone)

In het kader van de uitbreiding van de bedrijvenzone Nijverheidsstraat, dienen er wegeniswerken uitgevoerd te worden t.h.v. de nieuwe aansluiting van de Nijverheidsstraat op het Geeneinde en t.h.v. het kruispunt Geeneinde-Merksplasseweg-Nieuwe Stationsstraat.

Hierbij zal Geeneinde-Merksplasseweg volledig onderbroken worden voor alle verkeer. Ook het voorste deel van de Nieuwe Stationsstraat wordt afgesloten.

De werken zullen aanvangen op maandag 30 september 2019 en, onder voorbehoud van de weersomstandigheden, eindigen op vrijdag 6 december 2019.

Voor het doorgaand verkeer zal in beide richtingen een omleiding ingelegd worden tussen Weelde-Statie en Weelde via Turnhout (N119-R13-N12).

De industriezone Nijverheidsstraat zal tijdens de werken bereikbaar zijn via Bredaseweg-Nieuwe Stationsstraat-Nijverheidsstraat. Tijdens de werken zal de tonnagebeperking in de Nieuwe Stationsstraat tijdelijk opgeheven worden.

De bussen van De Lijn naar en van de scholen in Hoogstraten zullen een lokale omleiding volgen en niet moeten rondrijden via Turnhout. De bushalte op de Merksplasseweg zal tijdens de werken niet bediend kunnen worden, vervanghaltes zullen geplaatst worden in de Nieuwe Stationsstraat.

Enkel ondernemingen waarvan de vestiging in deze wettelijk afgebakende hinderzone ligt, hebben recht op een hinderpremie, maar enkel wanneer ze ook aan alle andere voorwaarden voldoen (NACE-code, tewerkstellingsklasse, enzovoort). 

Meer informatie over de hinderpremie kan u vinden op www.vlaio.be/hinderpremie.

plan werken nieuwe industriezone Weelde

Publicatiedatum: 20/09/2019