Aanleg fietspad Tilburgseweg (N12) – einde in zicht!

Update 22/03: werken Tilburgseweg (N12): Momenteel is aannemer Van Geel bezig met asfalteringswerken. Dit gebeurt door 2 onderlagen en 1 toplaag asfalt aan te brengen. Asfalt heeft een temperatuur van minimum 150° bij verwerking en heeft tijd nodig om af te koelen.
Bijgevolg zullen de tijdelijke verkeerslichten blijven staan tot morgenochtend om zo het asfalt voldoende tijd te geven om af te koelen. Zo niet bestaat het gevaar dat er onmiddellijk spoorvorming ontstaat door het zware verkeer.
Zaterdagvoormiddag zal de rijbaan volledig opengesteld worden. #gemeenteravels #asfalteringswerken

 

De aanleg van het fietspad langs de Tilburgseweg (N12) tussen de voormalige rijkswachtkazerne en de grens verloopt volgens planning. De aannemer is recent gestart met het storten van het beton zodat het fietspad zich nu in de afwerkfase bevindt. Om deze werken vlot en veilig te laten verlopen, werden er tijdelijke verkeerslichten geplaatst. Hierdoor ontstaan er op piekmomenten langere wachttijden. De tijdelijke verkeerslichten zullen echter vrijdagavond weggenomen worden en dit tot wanneer in een volgende fase het wegdek hersteld zal worden (2-tal weken in april).

Na de werken zal dit gedeelte van de Tilburgseweg niet allleen veiliger zijn voor de zwakke weggebruiker, maar zal onze gemeente een mooi vrijliggend fietspad rijker zijn. Daarom danken we jullie voor het begrip voor de overlast die deze werken hebben veroorzaakt.

fietspad Tilburgseweg

fietspad Tilburgseweg 2

 

Publicatiedatum: 22/03/2019