Enquête autodelen: deel je mening!

Al sinds enkele jaren is het autodeelsysteem in verschillende steden en gemeenten actief. Bij autodelen maak je enkel gebruik van de auto wanneer je die nodig hebt. Wanneer je hem niet nodig hebt, kan iemand anders hem gebruiken. Op die manier wordt de auto beter en doordacht gebruikt.

Om te polsen of er ook in Ravels interesse in dit systeem is, hebben we een korte enquête hierover opgesteld. Met deze enquête willen we onderzoeken of een kleinere gemeente als Ravels vandaag al klaar is voor dit systeem. Tot en met 1 maart 2020 kan elke inwoner van Ravels de online bevraging invullen via https://nl.surveymonkey.com/r/cambioRavels. Daarnaast ligt een papieren versie ter beschikking aan de infobalie van het gemeentehuis of in de bib van Ravels. Neem even de tijd om ze in te vullen.

De resultaten zullen nadien bekeken worden en als blijkt dat er voldoende interesse is, dan kunnen er vervolgstappen gezet worden. Cambio houdt bij de aankoop van wagens rekening met de ecoscore; een deelauto vervangt acht tot twaalf private wagens. Kiezen voor autodelen verkleint dus meteen ook jouw ecologische ‘bandafdruk’.

Vind jij dat er in Ravels een standplaats moet komen of juist niet? Kan het een meerwaarde voor onze gemeente zijn? Zou jij het ook gebruiken?

Geef je mening hierover. Het invullen van de enquête neemt slechts een 10-tal minuten van je tijd in beslag. Alvast bedankt voor je medewerking.

Publicatiedatum: 11/12/2019