Tentoonstelling Parkinson – gemeentehuis - 8 tot 11 april 2019

Naar aanleiding van Wereld Parkinson dag op donderdag 11 april 2019 organiseert “Park in de Zon” een tentoonstelling in het gemeentehuis van Weelde van 8 tot 11 april 2019. De expositie past in het opzet meer bewustzijn te creëren bij het grote publiek.

Parkinson is nog steeds een weinig bekende ziekte. De ziekte van Parkinson is een aandoening, die niet alleen motorische veranderingen veroorzaakt, maar ook heel wat minder bekende mentale en emotionele problemen. Ondanks dat iedereen wel iemand in zijn omgeving kent met Parkinson, is deze ziekte slecht gekend en blijven hardnekkige misvattingen en vooroordelen bestaan.

De tentoongestelde werken zijn allen van de hand van Parkinson patiënten. Ondanks de zware diagnose kunnen zij nog presteren. ‘Park in de Zon’ laat u ook de ziekte ervaren door het ervaringsparcours waarin staan, gaan, liggen, schrijven en evenwicht niet langer evident zijn. Tot slot, komen getuigenissen van een aantal mensen met Parkinson in hun dagelijkse doen en laten en hun bevindingen aan bod, via projectie op een groot scherm.

Praktisch

  • Van maandag 8 tot donderdag 11 april tijdens de openingsuren van het gemeentehuis:
    • elke voormiddag van 9.00 tot 12.00 uur
    • dinsdagavond van 17.00 tot 19.00 uur
    • woensdagmiddag van 13.30 uur tot 15.00 uur
  • Locatie: Raadzaal, gemeentehuis Weelde, Gemeentelaan 60, 2381 Ravels
  • Gratis

 

Park In De Zon

Kortweg PIDZ, is een zelfhulpgroep voor mensen met Parkinson en hun partners. Je krijgt regelmatig info over je rechten en tegemoetkomingen. Het informele contact met alle mensen van PIDZ zorgt ervoor dat je je als mens begrepen en gesteund voelt.

Waar? zaal “De Meerloop” Begijnhof Turnhout

Wanneer? elke 2de woensdag van de maand (behalve juli en augustus) van 19.30 tot 22.00 uur

Publicatiedatum: 05/04/2019