groepsaankoop woonmeter door gemeente Ravels

De gemeente Ravels neemt via IOK deel aan een groepsaankoop voor woonmeters. Hierdoor kon de prijs per toestel met bijna 50 % gedrukt worden tot 11 euro per stuk.
 

Na een succesvolle verkoop werden er nog eens 50 woonmeters bijbesteld. Deze worden, vanaf vrijdag 7 december, te koop aangeboden aan de infobalie van het gemeentehuis, Gemeentelaan 60, 2381 Ravels.

Wat is een woonmeter?

Een woonmeter is een eenvoudig en gebruiksvriendelijk toestel dat de temperatuur en luchtvochtigheid in huis meet. Een te hoge luchtvochtigheid leidt tot hogere stookkosten. Vochtige lucht opwarmen kost immers meer energie dan het opwarmen van lucht met een goede luchtvochtigheid. En deze hoge luchtvochtigheid werkt ook schimmelvorming en gezondheidsproblemen in de hand.
Ook een te hoge of te lage (bij afwezigheid) temperatuur geeft onnodige stookkosten. De temperatuurweergave van veel thermostaten is na enkele jaren gebruik niet meer nauwkeuring. Hier geeft de woonmeter je een juiste inschatting in een oogwenk. Een goed binnenklimaat kent dus vele voordelen. Bij elke woonmeter krijg je tips om tot de juiste luchtvochtigheid en temperaturen in huis te komen

 

woonmeter

 

Publicatiedatum: 04/12/2018