11-novemberviering

Op 11 november wordt elk jaar de herinnering levendig gehouden aan onze gesneuvelden, oorlogsslachtoffers, overleden politieke gevangenen en oud-strijders. Het gemeentebestuur van Ravels organiseert ook dit jaar een centrale 11-novemberviering i.s.m. lokale  scholen en verenigingen.

De herdenkingsplechtigheid begint om 10.00 uur met een misviering in de Sint-Michielskerk in de deelgemeente Weelde.

Na de kerkelijke viering vertrekt iedereen in stoet naar het gemeentehuis.

Er zullen vlaggetjes uitgedeeld worden aan de aanwezige kinderen die tijdens de stoet kunnen plaatsnemen in oude legervoertuigen (eigenaars van legervoertuigen die willen meerijden, mogen zich melden via info@ravels.be).

Aan de bewoners langs het traject vragen we om de Belgische driekleur uit te hangen.

Aan het gemeentehuis verzamelen we rond het oorlogsmonument voor het tweede deel van de plechtigheid. Na de toespraak van burgemeester Walter Luyten lezen enkele kinderen een tekst voor. Fanfare Sint-Nicolaüskring Weelde en  Koninklijke Fanfare Jeugd en Vreugd zorgen voor de muzikale begeleiding en op het einde wordt er een bloemenkrans aan het monument neergelegd.

Wij hebben de eer u hierbij vriendelijk uit te nodigen voor deze herdenkingsplechtigheid. Aan de militairen wordt gevraagd om in stadskledij te verschijnen.

Ook op zaterdag 10 november 2018 wordt er al een herdenkingsplechtigheid georganiseerd. Om 14.30 uur wordt er in het kader van de herdenking van de oorlogsslachtoffers, krijgsgevangenen en burgerlijke slachtoffers van WO II een herdenkingsbord ingehuldigd aan de kerk Ravels.

In het gemeentehuis zal vanaf midden oktober ook een tentoonstelling i.v.m. de oorlog te bezichtigen zijn.

11 novemberviering: afbeelding

Publicatiedatum: 05/11/2018