Cultuurraad algemene vergadering van 18 oktober 2021

De algemene vergadering van de cultuurraad van Ravels vond plaats op 18 oktober 2021. Bekijk hier het verslag van deze vergadering.

Werkingsverslag 2020

Het werkings- en financieel verslag 2020 wordt aan de aanwezigen bezorgd en de hoofdzaken worden overlopen.

Steven Vromman brengt een verhaal over duurzaamheid

De belangrijkste aspecten uit de toelichting die Steven Vromman over duurzaamheid zijn:

  • In 1960 was het CO2-gehalte in de buitenlucht 316 ppm en nu is dat 414 ppm.
  • Economie kan niet bestaan zonder gezonde samenleving en een gezonde samenleving kan niet bestaan zonder een gezonde biosfeer.
  • De rijkste 10 % van de wereldbevolking is verantwoordelijk voor 49 % van de CO2-uitstoot, de meeste westerlingen horen hierbij.
  • Enkele tips voor verenigingen om hun voetafdruk in te perken.

Toelichting over Weelde Depot door burgemeester Luyten

Burgemeester Walter Luyten geeft een toelichting over de stand van zaken van Weelde Depot en heeft het daarbij vooral over nu en de toekomst, maar er kwam ook een klein beetje verleden aan bod.

Boekvoorstelling Ravels: een Kempisch dorp in woord en beeld

De Heem- en Erfgoedvereniging Nicolaus Poppelius vzw bracht dit jaar het boek Ravels: een Kempisch dorp in woord en beeld uit. Bestuurslid en Heemkundelid Cis Vissers stelt het boek voor aan de hand van enkele foto's.

Varia

  • De gemeente Ravels zal mogelijk samen met drie andere gemeenten een IOED (intergemeentelijke onroerend erfgoeddienst) oprichten.
  • De vrijetijdsdiensten sturen ongeveer maandelijks een digitale nieuwsbrief voor verenigingen. Je kan je hiervoor inschrijven via de gemeentelijke website.
  • De gemeente is sinds enkele jaren aangesloten bij UiTPAS Kempen. Volg het voorbeeld van de toneelverenigingen De Plankeniers en Content en wordt UiTPAS-aanbieder.
  • De gemeente zal in de loop van oktober de jaarlijkse cultuursubsidies en het tweede deel van de coronasteun voor verenigingen uitbetalen.
  • Het archief van de Heem- en Erfgoedvereniging Nicolaus Poppelius vzw wordt verplaatst van de voormalige pastorij van Weelde-Station naar het voormalig schoolhuis in Poppel. De voormalige pastorij van Weelde-Station wordt daarna verbouwd tot woning.

Het volledige verslag kan opgevraagd worden bij de gemeentelijke cultuurdienst, tel. 014 65 48 65, info@dewouwer.be.

Gepubliceerd op vrijdag 5 nov 2021 om 16:00

Thema's