Naar inhoud

Praktisch

Sociale dienst
tel. 014 46 24 00
fax 014 65 57 37
e-mail

Openingstijden

Zitdag Weelde
Dreef 19
2381 Ravels

Dag Openingsuren
Maandag 09.00-12.00 uur
Dinsdag 09.00-12.00 uur
17.00-19.00 uur
Woensdag 09.00-12.00 uur NIET OP WOENSDAG IN JULI EN AUGUSTUS
Donderdag 09.00-12.00 uur
Vrijdag 09.00-12.00 uur

Budgethulpverlening/schuldhulpverlening

Heb je moeite om rond te komen met je inkomen of heb je schulden?
 

Misschien heb je schulden en word je geconfronteerd met advocaten, gerechtsdeurwaarders, incassobureaus, het vredegerecht, de politierechtbank... Misschien heb je geen schulden, maar ondervind je moeilijkheden om de vaste kosten te betalen en moet je telkens opnieuw de eindjes aan elkaar knopen.
 

Het OCMW kan jou helpen.

Het OCMW kan jou bijstaan om een oplossing te zoeken voor jouw financiële problemen. Het OCMW Ravels werd erkend als instelling voor schuldbemiddeling door het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap.

 

De hulpverlening die het OCMW kan bieden, kan drie vormen aannemen, namelijk budgetbegeleidingbudgetbeheer of schuldbemiddeling. Indien de schuldenlast te groot is, wordt de mogelijkheid van collectieve schuldenregeling samen met jou overwogen.

 

Alle hulp die geboden wordt, is gebaseerd op volledige medewerking en op een vlotte en eerlijke samenwerking.

In eerste instantie zal het OCMW helpen een duidelijk zicht te krijgen op jouw financiële toestand: welke zijn jouw inkomsten, jouw maandelijkse en jaarlijkse vaste kosten en, in voorkomend geval, jouw schulden. Hierbij mag niets over het hoofd gezien worden.

 

Vervolgens wordt gepoogd een budgetplan op te stellen. In dit plan wordt samen met jou naar een evenwicht gezocht tussen inkomsten, uitgaven en leefgeld.

 

Aan de hand van het budgetplan, wordt beoordeeld welke vorm van schuldhulpverlening het meest aangewezen is in jouw specifieke situatie.