Naar inhoud

Praktisch

Communicatie / onthaal

Gemeentelaan 60
2381 Ravels


tel. 014 65 67 04
fax 014 65 94 68
e-mail

Openingstijden

Dag Openingsuren
Maandag 09.00-12.00 uur
Dinsdag 09.00-12.00 uur
17.00-19.00 uur
Woensdag 09.00-12.00 uur
13.30-15.00 uur*
*uitgezonderd
juli en augustus
Donderdag 09.00-12.00 uur
Vrijdag 09.00-12.00 uur

Wegwijs op de website

Tijdens de ontwikkeling van de website hebben we steeds voor ogen gehouden dat die zo overzichtelijk en gebruiksvriendelijk mogelijk moet zijn. Daarom geven we je graag een woordje uitleg over een aantal nuttige toepassingen. Omdat we het belangrijk vinden dat je snel zou vinden wat je zoekt, hebben we verschillende zoekmogelijkheden ontwikkeld.

 

Aanpassingen voor slechtzienden

We vinden het heel belangrijk dat onze website voor een zo groot mogelijk publiek toegankelijk is. Daarom hebben we de website uitgerust met de functie "A+"/"A"- links bovenaan op de homepage, zodat je de lettergrootte aan kan passen.


Activiteitenkalender

De gemeentediensten en verenigingen die aangesloten zijn bij een gemeentelijke adviesraad, kunnen hun activiteiten op de kalender plaatsen.


Broodkruimel

Ben je de weg kwijt? De broodkruimel die steeds bovenaan elke dienstenpagina zichtbaar is toont je waar je gebleven bent!

 

E-loket

Via het e-loket krijg je snel toegang tot een aantal formulieren van onze gemeentediensten. Zo hoef je niet meer eerst naar het gemeentehuis te komen om het formulier af te halen. Je kan het formulier elektronisch invullen en doorsturen en zo komt het automatisch op de juiste dienst terecht. Dat spaart heel wat tijd uit!

 

Icoontjes

Dankzij de icoontjes “Home”, “Terug”, “Print” en "Sitemap" kan je snel naar de startpagina, terug naar de vorige pagina, een schermafdruk maken of een duidelijk overzicht krijgen van de structuur van de website.


Nieuws

Onder deze rubriek kan je actuele nieuwsberichten lezen van de verschillende gemeentediensten.


Snelmenu

In het snelmenu bovenaan elke pagina vind je een aantal essentiële items (openingsuren, e-loket, meldingskaart, stratenplan,…) die je snel naar de juiste plaats brengen.

 

Thematisch surfen

In het navigatiemenu aan de linkerkant van elke pagina, vind je tekst en uitleg over het gemeentebestuur en de verschillende gemeentediensten. Om het surfen extra gemakkelijk te maken, hebben we alle informatie ook nog eens onderverdeeld volgens thema.

 

Trefwoorden A-Z

Weet je niet precies welk zoekwoord je moet formuleren? Dan kan je ook op trefwoord zoeken. In een lijst van A tot Z kan je een trefwoord kiezen dat het meest aansluit bij wat je zoekt.

 

Zoeken

De zoekfunctie vind je steeds links bovenaan elke pagina. Via deze functie kan je een omschrijving ingeven van wat je precies zoekt. Je krijgt dan een overzicht van alle zoekresultaten die je zoekactie heeft opgeleverd.